Hocam kopya icerigim kesinlikle yok. Kopyala yapıştır yazım da mevcut değil. Genellikle bilgi icerigi olduğu için önce okuyup, sonra aklımda kalan satırları yazıyorum hep. Aynı sekilde icerikleri xenforo forum sitemde girerken işler yolundaydı. Ama wp çok üzdü beni. Daha türlü türlü sorunlar oldu, şu an search console üzerinden bile soracağım birsuru sorum var ama yoruldum gerçekten, hep soru başlıkları giriyorum aylardır.
Hocam size şunları öncelikle açıklayayım,
1- Kullandığınız yazılımın SEO açısından bence pek önemi yok. Tamamen kullanıcı performansı açısından önemi var. Ve şu an dünyadaki en çok kullanılan sistem WP diyebiliriz.
2- Girdiğiniz yazıların SEO tarafının ne kadar kusursuz olduğunun inanılmaz önemi var. Anahtar kelime dağılımı, görsellerde anahtar kelime, başlıkta anahtar kelime, meta açıklamasında ve h1de anahtar kelime, yazının rakiplerinize göre uzunluğu ve uzunluğuna uygun anahtar kelime dağılımı vb. birçok faktör var. Ayrıca içeriğinizin üst sıralarda kalmasını sağlamak için girdiğiniz her içeriği zamanla güncelleyerek uzatmak ve anahtar kelime dağılımını doğru orantıda çoğaltmak gibi.
3- Wp site kurmak aslında çok basit. Komplike hale getirenler satış yapmaya çalışanlar. Gidin temiz bir WP kurun, Generatepress teması kurun, Cloudflare kurup cache açın ve tamam. Pagespeed değerlerine bakmayın. Cloudflare'dan cache açınca zaten kusursuz olacak hızınız. Pagespeed değerlerine etki eden şeyleri yapınca sitenin yarısı çalışıyor yarısı çalışmıyor.
4- İç SEO'nuzu mutlaka kusursuz yapın. Sitenin h1'inde, sitenin konusu olan anahtar kelime, sitenin açıklamasında ve tüm sayfalarında anahtar kelimenin geçmesi gibi püf noktalar var.
5- 20 sağlam ve tek anahtar kelime odaklı içerikten sonra o anahtar kelime için Dış SEO yapın, anahtar kelimenin benzeri sitelerden backlink alın.
Ve son,
Genel bilgi sitelerinden, anlamsız ve birçok anahtar kelimeye hitap eden sitelerden para ka-za-na-maz-sı-nız. Şunu Türk girişimcilere anlatamadık. Mesela bilgi siteniz var, 50 tane bitki çayının tek tek faydasını yazsanız da işe yaramaz. Ama gidip bitkicayi.com domainini alıp, sitenin h1'ine, açıklamasına, içeriklerine, sayfalarına anahtar kelimeyi iliştirirseniz; "Elma Bitki Çayı Faydası, Elma Çayı Zararlı mı?", "Yeşil Çay Faydalı mı? Yeşil Bitki Çayı Rahatlatır mı?" tarzında başlıklarla, anahtar kelimenin dağılımını düzgün sağlayıp tüm SEO kurallarına uyarsanız, bahsettiğim anahtar kelime %99 zorlukta olsa verdiğiniz emeğe doğru orantıda para kazanırsınız. Gidip boş boş sitelere vakit harcamayın. Kendinize bir anahtar kelime, bir kategori belirleyin ve onun üstüne yürüyün. Bu bilgileri parayla satıyorlar, umarım işinize yarar.