Selamlar,
Dişlerimden bu aralar sıkıntılıydım. Dişçiye gittim. 3-4 dolgu, 3 çekim, plak temizliği derken 5700 lük oldum. İşe başlamadan ödeme yaptım. Fatura verilmedi dedim herhalde iş sonu vericek. İşlemlerin %80 i bitti. Ekim ayı bitmeden gidiyim faturamı alayım dedim.
Bana tam olarak dediği şu doktorun '%8 kdv verirsen fatura kesiyorum.'
Benim kafamda deli sorular şunlar, birincisi işletme sürekli müşteri çeken 3-4 senelik aktif bir dişçi. Vergi mi kaçırıyor. Tam olarak yaptığını anlamadım.
İkincisi bana fatura illede lazım değil ama gider göstereceğiz. Ben niye ek kdv ödüyorum 5700 dışında.
@balalayka; sizinde yorumunuzu merak ediyorum İbrahim bey.
Herkese iyi günler.
İLETİŞİM EKSİKLİĞİ
genelde gittiğiniz her yerde artık verilen fiyatlar + KDV olarak veriliyor. Fiş isterseniz KDV oranında ekleme yapıyorlar. Bir çok kişi de fazladan para vermek istemediği için kdv siz fiyat üzerinden işini görüyor. Kurum vatandaştan almadığı kdv yi devlete beyan etmiyor. Dolaylı olarak geliri düşük görünüyor. Ama o kdv yi beyan etse zaten kurumdan değil vatandaştan çıkacak o para.
KURUM YAPNLIŞ YAPIYOR. Aşağıdaki soru SİZ BÖYLE YAPIYORSUNUZ demek için değil genel bir yorum için yazılmıştır.
Peki evimizin alış verişini, çocukların eşimizin kullandığı telefonları, bilgisayarları, eşimizin - çocuğumuzun sağlık giderlerini ŞİRKET ÇALIŞANI OLMADIKLARI HALDE şirket gideri olarak göstermek ne kadar ETİK !!!
Bunu yapan bir çok kişiyi gördüm...