dogantuysuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok güzel tasarıma sahip bir araba, şubat ayında ön siparişe başvuru yaparım ama ne zaman sıra gelir o bilinmez. 1.2-1.4 milyon aralığı uygun fiyat olacaktır. 800 - 900 bin TL ye bu arabanın satılacağını düşünenler var ama ben hiç sanmıyorum.

Tabi bir taraftanda 2023 ilk çeyrekte yollarda olacak ama ben daha 1 yetkili servis vs. görmedim o kısımda ilk yıl sıkıntı yaşanabilir tabi başka bir marka ile anlaşıp onların bayilerini yetkili de yapabilirler.

Yerli üretime karşı değilim ama elinde yüzlerce patent bulunduran OPEL markası çok çok ucuza satılırken keşke onu alıp yerli yapsaydık. Dünya genelinde servis, bayi ve fabrikaları olan bilinen kendini kantılamış bir marka sonuçta.
Opel 2 milyar dolar + borçları ile satılıyordu hocam. Baktığınızda yine ucuz değildi. 2 milyar doları olan herkes otomobil üretebilir emin olun. Bu ülkede birilerine 150-200 milyon dolar hibe verilse drone da yaparlar, otomobilde yaparlar ama kazançlı bir iş değil. Ben sadece cebimden para harcayarak patrol drone yazılımı + cebimden para vererek aldığım motor arge ile projemi yurtdışına sattım. Çünkü kimseye yakın değilim ülkeden kimse hibe çıkarmadı bana, çünkü şu an parlatılan marka belli kimse karşısına rakip istemiyor.

Kendi çevreme güveniyorum bana birisi çıkarıp 100 milyon dolar ayarlasa ben TOGG daha çıkmadan yolda yürüyecek elektrikli araç yaparım, ncap alırım, tuv den onay alırım. Frame modellerini satın alıp, motoru yurtdışından alıp yerli otomobil yapılmıyor. En azından tasarımı ülkemizde yapılsaydı iyi olurdu. Sadece renkleri anadolu şeyi falan diye pazarlamak ile olmuyor.

Çıkarsa alır mıyım? Asla almam çünkü siyasi propaganda için bu kadar şişirildi. Bu araç satılacak alanlar olacak eminim. Sonra sağda solda sıkıntıların çözülmediklerini göreceksiniz.