BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki beklenen soru gelsin öyleyse. Sen Togg'u uluslararası alanda satabileceğimizi düşünüyor musun? Mesela Alman vatandaşları 4-5 aylık maaşları ile alabilecekleri Opel, Wolksvagen, Bmw, Audi ve Mercedes gibi yerli ve milli arabalarını görmezden gelip çok daha pahalıya Togg'u ithal getirtirler mi? Hadi getirttiler diyelim, yetkili teknik servis ve yedek parça olayını nasıl halledecekler? Hadi Almanya'yı geçelim, Fransa hakeza, araba üretmeyen ülkeler kendini ispatlamış küresel markalar varken sence Togg ithal ederler mi? Gerçekten merakımdan soruyorum inanarak kendini bir İngiliz, Fransız, Amerikalı veya Çinlinin yerine koyarak empati yaparak söyle, mesela Tayland vatandaşısın 20 birime Mercedes alabiliyorsun ama orada 30 birime Togg var, ülkeye henüz hiçbir yetkili teknik servisi girmemiş, hadi diyelim 3-5 sene geçti birkaç tane açıldı ama yedek parçaları her parçası farklı ülkeden bir sorun olursa sipariş üzerine haftalar sonra geliyor, ithal eder miydin bu aracı? Ülkemizde alınır satılır mı demiyorum, dışarıdan talep görür mü sorusunun cevabını merak ettim şimdi sen bunu yazınca.
Güzel sorular. Lütfen bu meseleye hakim olduğunu düşünen arkadaşlar cevaplayabilir mi?