Hocam ben react-native ile mobil uygulama yazıyorum ve global değişkenler için redux toolkit öğrenmek zorunda kaldım. Web kısmında konu nasıl olur bilmiyorum ama biraz kompleks bir site yapıyorsanız redux yada redux toolkit gerekli diye düşünüyorum.
Hocam context yapısı içerisinde tutardınız ne gerek vardı ki reduxa ?
Eğer aradığınız cevap sadece ikisini nasıl kullanabilirim ise onun cevabı değil maalesef ama izlediğim yolu anlatmak isterim
SEO önemli değil ise front-end React ile yapılır (yönetim paneli gibi). SEO önemli ise SSR kullanmanız doğru olur (Next.js). API kısmı için ise NodeJs kullanabilirsiniz. 2 ayrı proje şeklinde. JS Frameworkleri sadece ön yüzün interaktif işlemlerinde rol almalı.
Business Logic (veritabanı işlemleri vs.) front-end kısmından bağımsız olmalı. Yani NodeJS kullanacaksanız veri karşılama işlemlerini sadece o yapmalı.
Redux hakkında detaylı bilgim yok ben Vue yazıyorum ama State Management'i (Vuex ) sadece API isteklerini atmak için kullanıyorum veya ortak olabilecek şekilde düşündüğüm state verilerini tutuyorum. Bu şekilde kullanabilirsiniz.
Teşekkürler değerli yorumlarınız için, hocam peki SEO için neden Next önerdiniz ? SSR'i react ya da vue ile oluşturabiliriz ?