şahsen 2 maaşla bu aralar alınır olayı banada mantıklı gelmiyor öncelikle,ama adamlarla aramızda alım gücü konusunda bi uçurum olduguda bi gerçek.fakat olayın bide şu noktası var ; malasef bizim insanımız lükse çok meraklı.hani bi söz vardır ; ayagında donu yok,feslegen ister başına derler.bu söz tam bizim millete göre bi söz.kendimden bi örnek vereyim ;
bikaç yıl önce çevremdeki arkadaşlar sürekli benle dalga geçerdi.adam a101de çalışıyor,yani asgari ücret alıyor.ama giydigi gömlek,ayakkabı,saat hepsinin ayrı ayrı degeri bu adamın aylık ücretinin 2 katı o zaman.bi gömlek alıyor,6 ay taksit ödüyor.bi saat alıyor,1 yıl taksit ödüyor.benim de işlerim iyi o zaman,güzel kazanıyorum.vay efendim biz asgari ücretle bunları alıyoruzda işte sen salakmısın neden almıyorsun diye sürekli benle ugraşırlardı.yav arkadaş,50tllik ayakkabı işimi görüyorken ben neden gidip 5k ya ayakkabı alıyorum.bu arkadaş beni bi kızla tanıştırmıştı,kız bu yüzden istemedi beni.erkek dediginin ayagında en az 5k lık ayakkabı olacakmış,kolunda 7-8klık saat olacakmış falan filan.dedim iyi olmuş beni istemedigi
bigün akşam üzeri dolaşmaya çıktıgımda başka bi arkadaşımın kardeşine denk geldim yolda,birisiyle muhabbet ediyordu duyup yanlarına gittim.ettikleri muhabbet şu ; iphone un 20 gün önce yeni bi modeli çıkmış,çocuk onu alacak.elinde bi önceki modeli var,onu satacak.altında eski bi motoru var sabah sanayideki işine gidip gelirken kullandıgı,onu satıcak.dayısından bilmem kaç bin tl borç almış onu üzerine koyacak filan derken yeni iphone alacak.neden abi?

afedersin aç karnını zor doyuruyor,bi yerde muhabbeti açılsa param yok diye aglıyor (ki gerçekten durumu o yani,burda haklı) ama iphone yeni model çıkarmış,onu alacakmış...
sözün özü ; ben amerikaya gitsem,gerçektende söylendigi gibi 2 maaşla bilmem ne marka arabaları alabiliyor olsamda almam.ben o arabayla napıcam,ne amaçla kullanıcam.daha uygun,daha çok hoşuma gidecek bi araba bulucam belki onun yerine.yani ihtiyaçlarıma göre araştırır,işime yarayacak en uygun arabayı alırım.diger türlüsü bana göre degil...