Belki de dediğin gibi olmayacak hocam. Sen kolun kırılınca kendini öldü kabul edip, bütün işleri bırakıp hayatını bitirmek için mezar yeri mi kazdırıyorsun? (AROG taki sahne) (Teşbihte hata olmasın)
Heron -Bayraktar örneği var önümüzde. 5te 1 ine yapıp devlete kazandırdığımız, bütün kontrolünün bizde olduğu. Azerbaycan, Libya, Ukrayna, Polonya gibi ülkere sattığımız..(Hala sırada onlarca ülkenin teslimat beklediği)(Bayraktarın anlattığı : bazı bürokratların dışarda yapıyorlar siz uğraşmayın onlardan alırız dediğini de hatırlatayım )
Haa diyebilirsin bunların halka katkısı ne oldu. 1 tane fiyatına 5 tane aldık.Olmasaydı 5 yerine 1 tane alacaktık. Bu arabada da dışardan 5 tane farklı araç alınacağına 1 tane alınır belki.Para içerde kalır.
Şunu da ekleyeyim bu araç zaten bugün maliyetine satışa konsun yine fiyatı yüksek olacak. Muadilleri kadar pahalı olmasa da yine de pahalı olacak. Dolar 1 TL olsa da muadillerine göre fiyatlanacak.
Bekleyelim görelim hocam yoksa Marmaray da güya su sızdırıyordu , basınçtan patlayacaktı.(!), Sabiha Gökçene de , İstanbul Havalimanına da uçak inmeyecek kervan geçmeyecekti.
Marmaray konusunda haklısın. Ülkedeki muhalefet böyle birşey. Bugün AKP muhalefette kalsa o da yapar.
İktidar uzaydaki bir medeniyetin teknolojisini bulsa getirse muhalefet yine beğenmez.
Ülke açısından elbette araba markamizin olması güzel birşey. Bu sektöre bir yerden başlamak gerekiyordu. Tayyip Erdoğana nasip oldu.
Ancak alım gücümüz yine düşmeye devam ederse, halk kuru ekmeğe muhtaç kalirsa, isterse yüz tane marka çıkaralım benim gözümde hiç bir değeri yok.
Almanya devletinin amacı mesela kendi ülkesindeki teknolojileri halkına en uygun şekilde sunmak.
Bir Amerika vatandaşı birkaç gün çalışarak iPhone alıyor. Bizde, ilerleyen zamanlarda bir yıl çalışarak Araba alabilir duruma gelirsek, herkesten önce ben desteklerim. Tabi dediğiniz gibi bunu da zaman gösterecek.
Benim düşüncelerim biraz da gelecekte nasıl olacağı ile alakalı. Gelecekte nasıl olacağını görmek için elbette şimdi projeyi hayata geçirmek gerekiyor. Muhalefet iktidar büyük küçük tüm herkesin tüm partilerin desteklemesi gerekiyor