Bu tür danışmanlık faaliyetlerinin belli bir tutar belirtilerek verilmesi ve pazarda elma satar gibi pazarlanması çok yanlış. Bir kişi için doğru olan bir göçmenlik diğer kişi için çok büyük bir hezimet olur. Bilginiz olmadan danışmanlık almanızı bile tavsiye etmiyorum. Bu arada konuya yazanlardan çok azı bilgisi olarak yazmış. o kadar çok yanlış var ki tek tek cevap veremedim. Sadece şunu söylemek istiyorum : insanın neyi bilmediğini bilmesi ve bu tür bir perspektife sahip olması çok büyük faydası olabilecek bir özellik. Lütfen konuyu araştırın ve sonra gelip yazın bu tür konulara. Ayrıca tahmin ve düşüncelerinizi bilgi olarak yazmadığınızı tahmininiz olduğunu da belirtin.
Karadağ, yaşanılacak güzel bir ülke. Makedonya kadar Türkler için huzurlu bir ortam sunmasa da sizin neyi aradığınıza göre değişir. Şirket kurup oturum izni alırsınız. İş bulursanız diğer bir çok ülkede olduğu gibi o şirkette çalışmak üzere de oturum izni alabilirsiniz. AB dışındaki Avrupa ülkeleri çalışma izni alırken o kadar zorlamıyor. Ama zaten çok fazla tercih edebileceğiniz bir refah da sunmazlar. Geçiminizi ucu ucuna sağlayabilirsiniz. Ama iş yapmak için ve hazır paranız ya da online gelirinizle yaşamak için uygundur ve de genellikle eğlenceli ve rahattır. Ama artık her yerde büyük hayat pahalılığı var ve 6 ay 1 yıl önceki videoyu izleyerek karar vermemenizi de öneriyorum. Aslında yapılacak en iyi şey bu işlerden anlayan ya da bu süreci yaşamış kişileri ilgili ülkede görüp bilgi almak.