Kendini bu kadar üzecek bir durum yok insanlık hali trafikte herşey olur. En önemli 2 nokta var;
1- Şerit değiştirirken aynalara bakmak (Dikiz aynası dahil) ve sinyal vermek.
2- Geri geri gelirken dikkatlice her tarafa bakmadan hareket etmemek. (Sadece aynalara güvenmeyin)
Ehliyeti aldığımın 3. yılında yaşadığım bir olay. Normalde nerede olursam olayım arabayı hep geri geri park ederim. Babam kullanmıştı en son ön ön girmiş otoparka. Girilen yerin karşısı çocuk parkı. Bende telefonla konuşa konuşa bindim arabaya. Geri vitese taktım sol aynada ve sağ aynada birşey görünmüyordu. Kafamı çeviripte bakmadım bile. Yavaş yavaş çıktım araba bir anda durdu gaza basıyorum gitmiyor o ara çatır çutur ses geldi. Sağ aynaya bir baktım komşunun sol arka tampona dayamışım arabayı. Hemen telefonu kapattım. Baktım 2 arabada da birşey yok sadece komşunun arabasında tampon 2-3 cm kadar aşağıya oynamış. Babamla araları iyi hemen aradım babamı durumu anlattım. Gitsin baktırsın neyse verelim borcumuz dedim. 2014 yılında 150 TL cebimden çıkmıştı.
Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim hocam, bende söylediğiniz gibi dikiz aynasına baktığımda bir şey görmemiştim, diğer aynalara bakmadım baksaydım da yine insan bi kendisi de kontrol etmeli bakarak, dikkat li olmak gerek söyledikleriniz çok doğru teşekkür ederim 🙏