Digitalocean bilgisi için teşekkürler hocam. Sormak istediğim diğer bir konu ise; aşağıdaki görselde reklam verilen bir anahtar kelime mevcut. CPC ve ara hacmi ile reklam trafiğine bakılacak olursa beyinde şimşekler çaktıracak, emek vermeye değecek bir sonuç mu?
Emin olamadığım nokta arama hacminin az olması. Şunu sormak istiyorum; 40-50k arama hacimli, max KD 40, min CPC $2-$3 olan bir alternatif anahtar kelime grubu iş yapar mı? Ayrıca Rekabet oranı 0.3-0.9 arası filtresiyle o anahtar kelimeye reklam verilen reklam rekabet düzeyini hesaba katmak gerekir mi?
Olaya güzel bir yerden bakıyorsunuz. Metrikler güzel ama yeterli değil. CPC fazla ama bu bağlantıları detaylı ölçeklendirmek gerekecek. Yalnız bu tabloya bakarak emek harcamak çok doğru olmaz.
Bu konu vasıtasıyla hem sana biraz ipucu hem de özelden gelen bir çok soruyu cevaplandırmak istiyorum.
Öncelikle "
AdSense kazancını günlük 2500 TL'ye sabitledik!" başlıklı açtığım konuma atıfta bulunarak, bu konuda ki projem halen para kazandırmaya devam ediyor. Aşağıda paylaşacağım Analytics görselleri hem hedef ülke araştırmana yardımcı olur hem de sıklıkla gelen "hala AdSense'den para kazanıyor musunuz?", "ne kadar kazanıyorsunuz?" sorularına cevap olur diye düşünüyorum.
Tarih aralığı: 1 Ocak - 29 Ekim 2022
Son 1 aylık rapor:
@ByHicKimse; AdSense To nasıl?