SEBTURKA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Sözünüzde çok haklısınız. Bilmediğimiz konularda fikir beyan etmemiz. Aynı sizin yaptığınız gibi demek isterdim ama sizin durum daha farklı bildiğin konuda çarpık bilgilere sahip olup bunu beyan etmen.
Sunmuş olduğun delil yurtdışı olayı için geçerli Mali müşavir Estonya örneğini vermiş. Ve yazıda bir kaç defada bunu yurt dışı fatura kesme olayı olarak vurgulamış.

Yurt için de ticari konularda gayet basit çözümler söz konusu. Kimsenin vergi kaçırmasına gerek duyulmayacak şekilde.

Örnekleyelim sizin için: shopier.com, sahibinden.com, dolap.com üzerinden şirket kurmadan satış yapıldığını herkes biliyor. Faturayı gerekli firmalar kesiyor, komisyonlarını alıyorlar.

Son zamanalarda açacağınız bir e-ticaret sitesinde dahi şirket olmadan satışlar yapabiliyorsunuz. PAYTR bunun en büyük örneği.

Sanırım bu kadar bilgi yeterli.

Sayende hep beraber bilgilendik. Teşekkür ederim. Teşekküre gerek yok.

Hocam hala üste çıkıyorsun şaka gibi 😆 Etiketle forumun muhasebecilerini, bak bakalım konu sahibi arkadaşın bahsettiği iş legal mi değil mi? Adama okuması için kaynak atıyorum, ondan bir kısmı kesip önüme sunuyor ya şaka gibi. O zaman kimse şirket kurmadan şirketi olan tanıdığının üzerinden fatura kestirsin. Sen ne söylediğinin farkında mısın acaba? Bir de hala yanlış bilgisini savunmaya devam ediyor.

Vergisiz satışmış, halaşsslkfjfj 😆

Sen hesabına giren 1 liradan sorumlusun ne anlatıyorsun acaba?

PAYTR'den satış yaptığın için vergi vermen gerekmediğini sanman da ayrıca komik. Çok değil 2 seneye "Maliyeden geldiler ne yapıcam" diye konu açarsın, te Allah'ım. Lütfen beni alıntılamayın ve bilmediğiniz konular hakkında insanları yanlış yönlendirmeyin.

@GlobalMuhasebe; @MaliMevzuat; @benimmuhasebecim; Arkadaşa yaptığı şeyin çok büyük bir suç olduğunu açıklar mısınız acaba? Ben yoruldum.