Üniversite yıllarında bir çok kez parasız kaldım. Bir çok defa evden okula yürüyerek gidip geldim ki bir seferinde vize haftasında 1 hafta evden okula yürüyerek gittim. Sabah 08:50'deki sınava tetişmek için sabah 5:30 da evden çıkıyordum. 3 saat sürüyordu yol. Evde bolca makarnam ve salçam vardı. Salçalı makarna yedim. Ne aileme ne arkadaşlarıma param yok demedim.

Tek kendinden mesulsun. Genç adamsın 3 gün aç kalsan ne olur? 5 gün yol yürüsen ne olur?

Bakmak zorunda olduğun bir bebeğin yok. Tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmadın.

Hayatın en kolay kısmı öğrencilik. Mezun olunca anlayacaksın bunu. Çevredeki restoranları gez bulaşıkçı arayan var mı bak.

Ve bir sonraki sefer iş aramaya cebinde 10 lira kalmadan başlamalısın. Ben de ailemden ayrı çalışarak okudum. Ailemin durumu da hiç iyi değildi para gönderirlerse aldım ama hiç bir zaman param bitti para gönderim demedim paraları yoksa üzülürler borç alırlar diye. Tüm okul hayatım lise yıllarım dahil çalışarak geçti.

Hayatın kendisi zor bir uğraş ve sen daha demo sürümdesim. Daha şimdiden şikayete başlamamalısın.

Allah yardımcın olsun.