pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evet kullandığınız tüm eklentilere ve seo programlarına dair güncel bir içerik oluşturup bunu her videonuzda açıklama bölümüne ekleyip(youtube ayarlardan kolayca yapılıyor zaten biliyorsunuzdur) videoda da bikaç saniyeliğine " kullandığım eklentiler ve seo programları video açıklamasındaki url'de mevcuttur " diye bahsederseniz izleyici etkileşiminiz kesinlikle yükselecektir. oradan da her araç için detaylı anlatım url lerine linkler verirsiniz, youtube inşası daha güçlü hale gelir.

geçmiş yıllarda ben de youtube ile çokça ilgilenmişimdir. size önerim, bol bol genel playlistler oluşturun. örneğin, SEO Nedir? SEO Hakkında A'dan Z'ye Her şey Burada! diye bir başlığa sahip playlist yapıp, buraya youtube da en çok ilgi görecek videoları içerik sırasına göre dahil edebilirsiniz. mesela 20 videodan oluşan bir playlist yaptınız, bunun 15 video'su, bu konuları en iyi anlattığını düşündüğünüz videolardan oluşur, 5 videosu size ait videolardan oluşur. yani demek istediğim, mix playlistler konusuna da kafa yorun " hep ben " mantığı oluşmasın yalnızca. bu playlistler üzerinden diğer youtube kanal sahipleriyle de bağ kurup ilişkiler geliştirir, güçlendirirsiniz. birbirinize desteğiniz artar ve kendi kanallarında sizi de paylaşmaya başlarlar, siz de onlara destek olursunuz, ortak playlistleri önerirsiniz vs vs. bu şekilde de yaklaşabilirsiniz tüm bu süreçlere. playlistler aramalarda sıkça en üstlerde çıkar.
Playlistleri genellikle On-Page ve Off-Page olarak ayırdım hocam da kanalda Kasım ayıyla birlikte ciddi bir revizyon düşünüyorum dediklerinize dikkat ederek videoları da yenileyeceğim.