Bende bir kaç bişey karalayayım nacizane,
1- Bu hayatta kararsızlık en kötü durumdur bunu da aklınızdan çıkarmayın mesela meslek tercihi yapacaksınız şunun parası iyimiş veya şunu seviyorum hangisini yapsam hangisi hangisi diyerek vakit boşa akıyor ben bu hatayı yaptım siz yapmayın.
2- Birini seviyorsanız evlenecekseniz bu zamanda onunla çok vakit geçirmeye bakın, iyi tanıyın her yönüyle iyi tanımaya çalışın, tartışmalarda hep o mu haklı, veya sevgiye değilde maddiyata mı değer veriyor buna çok dikkat edin ve bence bu mevcut saçma yasalar varken evlilik sözleşmesini ihmal etmeyin derim iki taraf içinde geçerli bu dediklerim.
3- Hiçbirşey için geç değildir mesela sevdiğin birisiyle evlendin ama memnun değilsin uğraştın ettin düzelmedi çabanı gören yok ayrın gitsin hayatını heder etme bunun için ağaç değilsin yerini değiştir.
3- Yine hiçbirşey için geç değildir insan her yaşta meslek sahibi olur ve üniversite okuyabilir , her yaşta evlenebilir.
4- Keşkeleri hayatından mümkün olduğunca çıkar her yaşadığın durum bir deneyimdir, bunlardan ders almayı bil.
5- Bir işte uzmanlaşmak için gereken süre ortalama 7 yıldır eğer bir işi seviyorsan çabala üstüne düş 7 yılda nerelere geleceğini hayal bile edemezsin.
6- Sürekli kendini geliştirmeye bak her yönüyle spor eğitim vs. , topluma faydalı olmayı hedefle önceliğin hep bu olsun .
7- En çok takıldığın 5 kişinin ortalamasısın her zaman o 5 kişiye çok dikkat et bülbül güle karga çöplüğe götürür, Eğer kendini o beş kişinin içinde en üstte görüyorsan bu seni bi yere götürmez değiştir o 5 kişiyi , çünkü sana katacakları bişey yoktur.
Son olarak ne yaparsan yap aşk ile yap bi atasözü vardır gönülsüz kılınan namaz göklere ağarmaz diye gönülsüz iş yapma .