Geçtiğimiz aylarda arka arkaya yapılan Google güncellemeleriyle birçok kişi ciddi hit kayıplarına maruz kaldı. YouTube'da yer alan KOZBA kanalıyla beraber oluşturduğum kozba.org ile yaklaşık olarak 3 aydır sivildeki işlerimin yoğunluğundan dolayı hiç ilgilenemedim. Bu süreçte mevcut Google güncellemelerini de uzaktan takip ettim.
3 ay boyunca 1 içerik bile girmememe rağmen hit kaybı yerine mevcut hitimi korumayı başardım. Akabinde yakaladığım 1 kelime ile birlikte de mevcut hitimi iki katına çıkartmayı başardım. Sitemle ilgilenmeme rağmen hitimi koruduğum içinde uyguladığım yöntemlerin doğru olduğunu düşünüyorum. Kaleme aldığım bu yazıda da sizlere denediğim ve başarı sağladığım temel yöntemleri kısaca anlatmaya çalışacağım.
1- Anahtar Kelime Analizi
Bana göre SEO'nun temel yapı taşlarından birisi Anahtar Kelime Analizidir. Sonuçta hedeflediğiniz veya blog sitenize gireceğiniz odak anahtar kelimenin bir hacmi yoksa insanların sizin sitenizi ziyaret etmesi imkansızdır. Bu yüzden de başta KeywordTool olmak üzere Semrush, KWFinder ve Keyword Revealer gibi araçlardan içerik girmeden önce kesinlikle derin bir analiz yapmaktayım. Bazen 30 dakikalık bir analiz sonucunda herhangi bir kelime bulamasam bile bu süreç benim boşa kürek çekmemi engellemektedir.
Örnek Anlatım:
https://www.r10.net/google-optimizas...ocomplete.html 2- Ters Piramit
Yeni web sitelerinin kesinlikle uygulamasını tavsiye ettiğim bir yöntemdir. Forumdaki kadim dostlarımdan
@gokaybjk; abim bu yöntemi bizzat kullandığını ve başarılı sonuçlar aldığını da geçtiğimiz dönemlerde bana iletmişti. Peki ters piramit nedir?
Bir web sitesi yeniyse veya herhangi bir otoriteye sahip değilse "Bitcoin Nedir" gibi iddialı kelimeler yerine arama hacmi düşük fakat rekabetinde neredeyse olmadığı kelimelerden başlamalıdır. Sonuçta aylık hacmi 20k'lık bir kelimede ilk 15'te olmaktansa aylık hacmi 1K olan bir kelimede ilk sırada olmak size dolaylı olarak değil direkt olarak hit getirecektir. Bu metotu sürekli kullanarak web sitenizin Search Console'da Görüntüleme ve Tıklama almasını sağlamalısınız.
Bu yöntemin temel fikir kaynağı ise Keyword Golden Ratio'dur. allintitle: anahtar kelime şeklinde içeriği girmeden önce ilgili anahtar kelimenin direkt olarak kullanıldığı site sayısını tespit edebilir, niche keywordlere bu şekilde çok daha kolay ulaşabilirsiniz.
Piramitteki temel mantık ise hit topladıkça hedeflenen hacim sürekli olarak arttırılmalıdır.
3- Kaliteli İçerik
Evet Google'da ciddi manada spam yapılıyor ve bu siteler kaliteli içeriğe bile sahip değiller. Diğer yandan, başarının kalıcı anahtarı kaliteli içerikten geçmektedir. Günümüzde yazılı anlatım maalesef yeterli olmamakla birlikte içeriklerde resim hatta video kullanmak oldukça önemlidir.
Etkileyici bir başlık, arama hacmi olan h2 ve h3 gibi taglerin yanı sıra FAQ gibi içeriğinizi bütünleyici yapıları da kesinlikle kullanmalısınız. İçeriğinizin önemli noktalarını kalın, italik veya renklendirmekte oldukça önemlidir. Anahtar kelimeyi bold yapmak eski bir taktik olmakla birlikte anahtar kelimeden ziyade içeriğinizi tamamlayan önemli noktaları bold yapmanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Kaliteli içeriğe ek olarak anahtar kelimelere bütünleyici bir bakış açısıyla yaklaşmanız da oldukça önemlidir. Örneğin anahtar kelimemizin "Aziz Yıldırım Serveti" olduğunu düşünelim. Aziz Yıldırım'dan bahsederken "Fenerbahçe" kilit kelimelerden birisidir çünkü Google bu kelime ile Aziz Yıldırım'ı direkt olarak bağdaştırmaktadır. Bu yüzden de "Aziz Yıldırım Serveti" yerine "Fenerbahçe" gibi bir kelimeyi spam vari kullanmak çok daha mantıklı bir yöntemdir.
4- Backlink
Backlink noktasında en sağlıklı gördüğüm yöntem tanıtım yazısıdır. Tabi ki bu yöntem bütçe gerektirdiği için başlangıçta;
- Profil Backlink
- Forum Tanıtımı
- Sosyal İmleme
gibi ücretsiz yöntemleri de indexleterek kullanabilirsiniz. Profil backlinkten kastım bu milyon adetlerde olan örneklerden ziyade Blogger ve Provenexpert gibi otoriter, link çıkışına müsaade eden backlink kaynaklarıdır. Başlangıçta temeli bu şekilde attıktan sonra tanıtım yazısı ile devam etmeniz (projenize bağlı olacak şekilde) sizi büyük ölçüde başarıya ulaştıracaktır.
Örnek Anlatım:
https://www.r10.net/google-optimizas...k-calisma.html 5- Teknik SEO
Teknik SEO maalesef ülkemizde göz ardı edilen bir alan olmakla birlikte aslında Teknik SEO'nun birçok konusu On-Page tarafında değerlendirilmektedir. Teknik SEO bana göre Search Console'un bizzat kendisidir. Search Console'da yer alan;
- Sayfa Deneyimi
- Önemli Web Verileri
- Geliştirmeler (Schema)
- Dizin - Tarama Bütçesi
gibi konularda kesinlikle hata yapılmaması gerekmektedir. Bu noktalarda hataları olduğu halde başarılı olan siteler var mı, tabi ki var çünkü SEO'da birçok faktör ve sinyal vardır. Bu konularda hata yapmasına rağmen diğer noktalarda başarılı olan siteler tabi ki iyi sıralama alacak ve hit toplaycaktır. Diğer yandan, bu noktalara eğilip bu noktalardaki hatalarınızı tamamen giderdiğinizde siteniz birçok güncellemeden etkilenmeyecek aksine hitini arttırarak yoluna devam edecektir.
Sitemizde uyguladığımız yöntemleri ücretsiz olarak anlattığımız kursumuza da
https://wpvizyon.com/kurs/18-adimda-...og-stratejisi/ ilgili bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Saygı ve sevgiyle.