Önce url yi yazayım ardından hikayeyi anlatayım.
URL:
https://tranime.online/
Bir süre önce Anime sitesi açasım geldi forumda birini buldum beraber açalım vs vs. İnternetten temalara baktım ikimizinde beğendiği tema bulduk. Bir baktık ki temaya 35-40 dolar istiyor. İndirim vs vs dedim olmaz dedi, sonra sitesinde basit açıklar buldum bunu bildirdim ufakta olsa indirim yaparsanız sevinirim vs vs, Geri dönmedi. Sinirlendim oturdum kendim tema yapmaya başladım. İlk bir kaç günden sonra sinirim geçsede ilerleyişim oldukça fazlaydı ve beğendiğim şekilde olmuştu yaptığım tema. Dedim sinirim geçti ama bunu böyle bırakmayayım bu temaya devam edeyim. Sonra uğraştım uğraştım ( özellikle anasayfada uğraştım sonra sinirim geçti ) ve siteyi bitirip yayınladım.
Not: sadece no game no life animesinde birden fazla bölüm ekledim haberiniz olsun. Siteyi sıfırdan kurarken sorun oluyor mu diye test etmek için sıfırlayıp baştan kurdum. İçerik yok, yalnızca temanın neye benzediğini gösterip olumlu yorumlar okumak için bu konuyu açıyorum. Beğendiyseniz güzel şeyler yazarsanız sevinirim. Yazmazsanızda yada beğenmezsenizde yazdıracak kalitede yapamamışım demektir
Şu hikaye geldi aklıma konuyu okuyunca...
Hindistanda 'Renklerin Ustası' anlamına gelen Ranga Guru adında bir ressam varmış. Bu ünlü ressamın bir öğrencisi eğitimini tamamlamış, son resmini yapıp hocası Ranga Guruya götürmüş ve resmini değerlendirmesini istemiş.
Ranga Guru resme bakmış ve şöyle demiş: Sen artık büyük bir ressamsın. Resmini halk değerlendirsin. Bu resmi al, şehrin kalabalık bir meydanına as. Yanına da bir kırmızı kalem ile şu yazıyı bırak: Lütfen beğenmediğiniz yerlere çarpı koyunuz.
Öğrenci söyleneni yapmış ve birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde görmüş ki, emeğini ve yüreğini ortaya koyarak yaptığı tablo, kırmızı çarpılarla doldurulmuş. Öğrenci buna çok üzülmüş. Tabloyu almış ve hocasına götürmüş.
Ranga Guru, öğrencisine üzülmemesini söylemiş ve aynı resmi yeniden yapıp yanına da yağlı boya ve fırça ile birlikte şu yazıyı bırakmasını söylemiş: Lütfen beğenmediğiniz yerleri düzeltiniz.
Öğrenci birkaç gün sonra gidip bakmış, tabloya kimse dokunmamış. Bu duruma çok sevinerek durumu hocasına anlatmış. Ranga Guru şöyle demiş: Sen ilk seferde belki de hayatında hiç resim yapamayan insanlara fırsat verdin ve acımasız eleştiriler ile karşılaştın. Bu duruma çok üzüldün. İkinci sefer ise hataların düzeltilmesini istedin. Oysa kimse konuyu düzeltmeye cesaret edemedi. Çarpı koymak, beğenmemek, karalamak, kolaydır. İnsanoğlu başkalarında kusur aramada pek aceleci ve pek acımasızdır