Hocam arkadaşın belirtmek istediği şu sanırım. Size ait olan domainlere (kendi projenizse) sınırsız kurulum hakkı var ama siz bende bu scripti bğendim dersem bana kurma yetkiniz yok çünkü ben scripti almamışım zaten dolayısıyla yasak olması gerekiyor satıcıya bağlı izin verebilirde vermeyebilirde.
Kesinlikle Haklısınız Hocam !
her kuracağınız zaman gelip "beyefendi izniniz olursa bi domainime daha kurmak istiyorum mu?" yazacakmışsınız. saçmalığa bak
Sınırsız domain derken satın alan kişi neden 500 tane domain alıp kursun ki "bunu pazarlayabilirsin" demektir bence.
ama çok açık belirtilmediği için satın almadan önce sormakta da fayda vardır
sana ait domainler de kullanabilirsin demiş ama konun ucu açık. hediye edebilirsin yani ücretsiz dağıtabilirsin buna engel yok
ama pazarlama satış konusunda yasak koymuş
Siz kendi sitelerinizde sadece sınırsız kullanabilirsiniz.Scptin kurulduğu siteler sizin olmak zorunda.
Başka birine ücretli veya ücretsiz veremez veya devredemezsiniz.
Satıcı haklı.
''Açık kaynak kodlu SINIRSIZ kurulum SINIRSIZ domaine kurabilirsiniz''
Bunu yazıp başkasına kuramazsın satamazsın derse sizi kandırmış sayılır.
Bu cümleyi bende bir yerde görsem bende sınırsız satardım R10 Dışı.
Satıcının bilgisi olmadan hediye de edemez çünkü hediye ettiği kişinin de bir başkasına vermeyeceğinin veya dağıtmayacağının garantisi yok o yüzden satıcının izni olmadan hediye de edemez.
Büyük bir saçmalık söz konusu, kelime oyunu yapmış arkadaş resmen. Burada sınırsız domain dediğin zaman zaten kendi domainime kuracak olsam istediğim zaman kurarım bu seni ilgilendirmez ki paşam. Ama bunu oraya yazıyorsan bişey de diyemezsin.
bence satıcı haklı sınısırz domain satış hakkı demek değildir sonuçta
kelime oyunu yapmış sanki.
Hepinize Görüşleriniz için teşekkürler Satıcıyı haklı gören hocalarım için de şu açıklamayı yapmak isterim.
Script satışı ile Müşteriye kurulum farklıdır kurulum yaparım scripti satmış olmam r10'da buna benzer bir çok satış konusu var bunun dışında Madem bu şekilde bir düşüncesi yoksa Sınırsız Domaine kurulabilir ibaresi kullanmak alıcıyı kandırmaktır.
Satıcıya gerektiği gibi anlattım fakat kendi bildiği yoldan ilerlemeyi tercih etti ve mesajları da silmeyeceğim olası böyle bir durumda elimde kanıt bulunsun diye.
Diğer script satıcı hocalarıma da sordum sağolsunlar onlar da yardımcı oldu bu şekilde bir ticaret yapması için başta belirtmesi gerekiyormuş.
Yani Script satın alırsanız bu scripti pazarlama veya başka bir kullanıcıya kurma hakkınız yok fakat Satışta Sınırsız domaine kurulabilir yazıyorsa scripti satamaz fakat müşterilerinize kurulum yapabilirsiniz anlamına geliyormui.