JTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Detaylı güzel bir yorum olmuş elinize sağlık hocam. Anladığım kadarıyla phyton web ve pc için.

Bir sorum daha olacaktı örneğin bir program yazacaksınız Phyton, javascript, C++ dilleri var bunlarla yazarken her birinde farklı kodlar mı oluyor yani yeni bir programı tekrar sıfırdan mı öğreniyoruz yoksa bir kaç yeri mi değişik oluyor mesela ; değil de # gibi
Ben bir ogrenciyim cok fazla bilgim yok.
Gunde 12 saat calisarak 30 gunde Android uygulama yazdim ve cok guzel bisey oldu su an markete yuklenme asamasinda

Pythonla uygulama yazilmaz diye bisey yok. Ogrenilir.
Python diger dillere gore kolay Java zor diyorlar Pythona gore nekadar zor bilmiyorum. Bazen short videolarini izliyorum 2 kodda yazilan Python kodu Javada 6 satir surebiliyor

Arastirmalarima gore Python'dan sonra Java tabiki ogrenilebilir. Benzerlikler cok. Ana dili ingilizcem var hic zorlanmadim Python'da. Bana cok kolay geldi. Python'a neden basladim baska hicbir dil bilmeseniz bize Python ogrenebiliyorsunuz baska biseyi bilmeye gerek yok.

Ancak mobil icin Python onermem
Neden diceksiniz yok uygulama ici satin alim yok zart yok zurt Kivy ile akraba olmalisiniz. Halk toplulugu yok. Hic bir yerden bilgi alamazsiniz. Bir yerde takildiginizda kalirsiniz. Stackflowda cozum bulamiyorsaniz R10da zaten bulmaniz imkansiz O kisim sikinti ama tabi zamanla emek verilince ogrenilmicek bisey yok ama dedim gibi mobil icin onermem. Birakma durumuna gelebilirsiniz. Atiiyorum 3 ay da Pythonu ogrendiniz 2 ay Kivy Kivy gectiniz sikintilar basladi harcanan emege yazik olabilir.

Python exe Pc uygulamalari icin veya veri analiz veya program ama web tabanli yani uygulamanizi yazarisniz Django ile web sitesine entegre edip site uzerinden satis yapabilirsiniz. Sanirim bu sitelerin webview goruntusu Android olarak yazilabilir ve Android uygulamaniz olabilir.

Ancak Genelde mobil uygulama, oyun icin onermem. Pythona bulasmayin derim Javada bir yere takilsaniz direk yardim eden cok kisi bulursunuz. Kivy sikinti.

Java script ile JAVA ayri bu arada.
Ben Surekli ingilizce egitimler izliyorum.
Ingilizceniz iyiyse her yazilimi ogrenebilirsiniz ama kolay bisey yok.
Django ogrenseniz siteyi kurdunuz HTML CSS ve database olaylarini yine bilmeniz gerekiyor. O yuzden Ben sadece Python bilirim yetmiyor.
Mesela ben program yazdim veri kaynagi lazim APIler ucretli pahali. Napacagiz veri tariyacagiz, kalk Scrapy ogren Ingilizce cok onemli. Her kutuphanenin inceliklkeri var.

Bence direk JAVAdan baslayin.
Ben hobi olarak ilgileniyorum.
Uzman yazlimci degilim ama yasadiklarimi yazdim.
Java zor zor diye korkutmuslardi beni
Zor diye bise yok.

Egitim alirsaniz kesinlikle INgilizce egitim alin. Turklerin bir cacik bildigi yok.
Ya Turkler komedi adam Selenium videosu yapiyor. 1.5 saatte login girisini anlatiyor Instaya.
Diger yabanci 30 dk full sistemi kuruyor.
Sakin oyle hata yapip Turkce egitim seti almayin.

R10da uzman Pythoncular var onlarda yorumlarini yazarlarsa sevinirim.

@mertcangokgoz; arkadasimizin uzman oldugunu biliyorum O varken bu kadar yazmam ona hakaret gibi algiladim simdi kotu hissettim. Kendisini saygiyla selamliyorum.
Bildigim forumda bir kendisi var. Belki konuda fikrini belirtmek ister