JTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, şuan yazılıma merak sardım sizce hangi yazılım dili en başta öğrenilmeli? Phyton düşünüyorum ama C ye göre zor mudur kolay mıdır bu dil işime yarar mı hiç bir bilgim yok.

Sektör: Genelde mobil uygulama, oyun.
keremyagan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mobil uygulama/Oyun için Python en yanlış seçim olabilir
JTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Python ile neler yapılabilir hocam C++ falan baktım da phyton iyi kötü sardı izlettiriyor eğitimi

Bu arada mobil uygulama,oyun için öneriniz nedir?
Viza adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle html ve css yazılım dillerini öğrenin. Sonra da javascripte yönelin. Şu anda javascript ile yapılabileceklerin sınırı yok. Ve birçok programa dili html css gibi dillerle entegre olarak çalıştığı için benim önceliğim html ve css. Sonrasında javascript ile devam edebilirsiniz.
Python'u detayli bir sekilde calisiyorum 1 ay once basladim.
Ilk uygulamami yazdim.
Soyle soyleyim Mobil icin iyi bir secim degil.
Mobilde bir Kivy kutuphanesi var. Cok az biliniyor.
Su an uygulamamda bir sorun var 10 gundur cozum bulamadim.
Stackoverflow da dahi populer bir konu degil Kivy.
Kivy sular seller gibi bilmeniz gerek. Yeri geliyor bircok seyi saf Python ile yazmaniz gerekiyor.
TAbi Pythonda uzman olursaniz bir cok seyi saf Python ile yazabilirsiniz orasi ayri.
Bu bakimdan Java cok onde, Android Studio'ya giriyorsun pat pat tasarliyorsun. O surukle cek koyuyor ben kodluyorum
Ben once buildozerde derliyorum 15 dk suruyor o derleme bitmeden on izleme olarak uygulama nasil olmus goremiyorum. Uygulama crasmi yedi siyah ekranmi verdi bunlari cozmek icin bile bircok video izledim. Sonunda ogrencim ama destek az. O videoya denk gelmesem belki uygulamayi cikaramicaktim bile sansa gidiyorum Google gruplarda destek yok gibi.

Python cok zevkli ve kullanim alani fazla oyun veri islemeciligi uygulama filan hersey yapiliyor ama mobil de sorun destek yok gibi bise.
Mobilse kesin Java derim.

Tabi bana sorarsaniz Python'a asik biri olarak herzaman Python derim.
Su an istedigim java siteyi Scrapy ile tarayip kendi apimi bile olusturabilirim
Makinaya kur her saat guncellesin program yaz veriyi kullan uygulamani cikar.
Bunu Java yapamaz sanirim.

Insta botu var bende acik birakiyorum like atiyorum yorum atiyor takipci kasior bot vs olaylari zevkli

Mobil ksimi sikintili ama cidden 6 ay calisip birakabilirsiniz