madalyonun o yüzü var bide çok doğru.
ama şunu fark ettim daha fazla bilgiye yada veriye ihtiyacımız yok aslında.
mevcut olanı iyi değerlendirmek yeterli.
bugün dünyada devrim yaratan fikir babalarının o zamanlar bilgi bolluğu mu vardı mesela?

o yüzden nacizane fikrim önemli olan daha fazla veri değil. mevcut verileri doğru okumak.
Dediğiniz gibi olabilir ancak benim hayatımı büyük ölçüde etkileyen olgu telefonda boş gezerken herhangi bir grupta gördüğüm bir bilgiydi. Eğer internet paketim çok kısıtlı olsaydı ve bunu sorun etseydim telefonu elime alıp öylesine bir bakma fikrine kapılmayacak ve o bilgiye erişemeyecektim. Bu bana öyle çok şey kaybettirirdi ki... Ve eminim ki bu herkes için geçerli, o an önemsiz sandığımız şeyler belki de hayatımızda dönüm noktası olacak, belki de olmayacak. Genel olarak biz kazandıklarımıza odaklanmaya çalışırken belki daha fazlasını kaybediyor olabiliriz. Ancak bu konu hakkında en ufak fikrimiz bile yok. Oyunlardaki gibi save alıp neler olacağını görmek için tekrar başa saramıyoruz ne yazık ki.
Ayrıca benim fikrime göre devrim yaratan insanların herhangi bir bilgi ile o yolda başarılı olduğunu düşünmüyorum, tamamiyle kişinin ufku, bakış açısı ve vizyonu ile alakalı.