Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sistem nasıl işliyor hocam birinci ağızdan siz ev almış birisi olarak anlatır mısınız
Benim bildiğim 2 sistem var. 1. si çekilişli, diğeri çekilişsiz. Çekiliş istemeyenler yüksek peşinat ödeyerek sisteme dahil oluyorlar. Eminevim de diyor ki, şu tarihte sana bu parayı vereceğiz. Arkadaşım arabasını satıp yüksek peşinatlı sisteme girdi ona 20 ay sonra parayı verdiler. Yaklaşık 2 sene bekledi, belki peşinat fazla olursa daha kısa zaman da da alabilrdi.

Çekilişli sistemde gruplar var, ilk kayıt olduğumda benden 5 bin tl aldılar ve bir gruba dahil oldum. Bunun 1000 tl si ilk ayki ödememdi. Benim grubum 100 kişilikti, bana 2. çekilişte ev çıktı. Eğer çıkmasaydı, 5. çekilişten sonra bir daha çekilişe girmeyecektim. Ben aslında erken çıkmasaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Çünkü bu sistem de, kira yardımı diye bir şey var. İlk taksidim 1000 tl ile başladı, her ay ödediğim miktar düştü. Çekilişte ev çıkanlar, çıkmayanlara yardım ediyor. Ev çıkanların ödemeleri sabitleniyor. Ben ev çıktıktan sonra sabit 1.325 tl ödedim. O zaman 100.000 tl için sisteme girdim, geri ödemelerim 125.000 tl falan oldu. Referans sistemi var, biri gelip bende katılmak istiyorum beni şu üyeniz yönlendirdi dediğinde bir şeyler veriyorlar. (Ben referans olduğumda, 2 taksit parası hediye çeki verdiler. Çeyrek altın da verdikleri oluyor.) İnşallah anlatabilmişimdir.

Şimdi 100.000'e prefabrik ev anca alabiliriz.