Aşağıda belirteceğim özelliklere sahip 20 adet vds'e ihtiyacım var.
Uzak masaüstü ile win10 kullanacağım.
Sunucularda site hiti için gezinti, youtube vb. platformlarda izlenme tarzı işler yapılacaktır. Yani 7/24 chrome açık olacak. Ve aktif olarak sürekli siteleri gezecek.(Videolar oynatılmayacak) 30-40 sn aralıklarla siteden siteye gidecek.
Performans alabileceğim sunucular arıyorum.
20 sunucu kesinlikle ardışık ip adreslerine sahip olmayacak. Firma imkanlarına göre farklı classlarda veya aynı class'ta olanları mümkün olduğunca aralıklı şekilde talep ediyorum.
Ay sonu gelince bir bitse de kurtulsam dedirtecek firmaların teklif vermemesini rica ediyorum. Lütfen vermeyin. Tekrar tekrar rica ediyorum. Hayır onlar zaten verdiği hizmeti biliyor..
Alım işlemini ve ödemeyi ayın son günleri yani 30-31 ekim'de yapacağım. Sanırım kurulum için 1 gün yeterli olacaktır. Hazırlıklar için benimde 4-5 saate ihtiyacım olacak. Ayın 1'i 00:00 itibariyle hazırlıklarımı tamamlayıp tüm sunuculara start vermiş olmam gerekiyor.
Hali hazırda 100'e yakın sunucu kullanıyorum. Sütten ağzım yandığı için bu konuları vurguluyorum. Sıkıntılı bir müşteri değilim. Sıkıntı yaşamadıkça, fatura döneminden fatura dönemine siteye girerim. Öder çıkarım. Kendi çözebileceğim bir iş için sizi rahatsız etmem. Çözemiyorsam destek isterim. Çalıştığım firmaların çoğu r10'dadır. Sanırım onlarda en büyük şahidi olacaktır bu durumun.
Her neyse daha fazla uzatmadan talep detaylarına geçeyim.
Beklentim;
4 CPU
4 RAM - (1000-1500 mhz civarındaki değerler performans vermiyor. O sebeple daha yüksek yahut unlimited olması gerekiyor)
Win 10 işletim sistemine yetecek kadar NVMe Disk
Web sayfanız üzerindeki panelden restart vb. işlemlerin yapılabilmesi
Olursa güzel olur olmazsa sağlık olsun diyeceğim özellikler;
20 tane farklı class olsun diyecek değilim. Ama en azından birkaç farklı class olursa ; aynı class içerisindeki ip aralıkları biraz daha fazla olur. Bu durum benim için avantaj sağlar.
Lokasyon olarak Türkiye. Şart değil. Maksat kendi ülkemizden olsun.
Earnapp vb. sistemlerin desteği olursa yani ip'ler buna uygun olursa çok güzel olur. Kendi işlerime ek olarak earnapp çalıştırırım. O durumda gerekirse kaynak arttırmayı düşünebiliriz.
Windows'un lisanslanmış olması şart değil. Eğer firma olarak lisanslı hizmet sunuyorsanız ne güzel. Fakat lisanslanmamış ise; lütfen crackli iso kullanan firmalar teklif vermesin. Ben lisanssız sisteme razıyım. Sonra ms yazılım koruma platformu tüm işlemciyi ram'i sömürüyor yahut virüslü iso'lar başıma dert oluyor.
İlgilenen firmaların KDV dahil şekilde özelden, wp'den yahut konu altından tekliflerini iletmesini rica ediyorum.