Aleyküm selam hocam. Öncelikle konuyu zaten açmış bulundun Ama gerek SEO gerek uzun vadeli projeler için bu dediğin anlatım biçimi ile yazılan makaleler kesinlikle gerekli. Belki fark eden olmamıştır veya çoğu kişi kısa sürede kar edip geri çekilme taktiğini uyguluyordur bilemem ama günümüzde kaliteli ve saçma sapan kurallara uymayan tamamen okuyucuyu besleme/ okuyucuyu yazdığı içeriğiyle aç bırakacak metin yazarları ciddi ve uzun vadeli projelerde gereken en önemli ihtiyaçlardan biri. Örn: Haber sitelerinde sıradan clickbait başlıklı bir 100 kelimelik bir haberi okumaktansa kaliteli köşe yazarlarının 1000 kelimelik makalelerini okumayı tercih ederim şahsen.

Ücret konusuna gelecek olursak. Bu senin bileceğin iş sonuçta patron sensin hocam Tavsiyemi soracak olursan ; Taban fiyattan veya bi tık üstünden başla, editörlük için bolca referansa sahip olduktan sonra fiyatları kendine göre belirle. Sonuçta web alemindeyiz biri çıkıp ben profesyonel bir pilotum dese inanlar da olacak profesyonelliğini sorgulayanlar da. Başarılar dilerim.