Selam olsun,
Yapacağım işi (iş değil) anlatmak isterim ki bu iş için hangi konu altına ne ücretle açılabileceğine birlikte karar verelim.
Her zaman antipatik gelse de bu negatifliği üzerime alarak paraya ihtiyacım olmadığını belirtmek isterim.
- puanla işe başlamak bu olsa gerek ama bunun bir nedeni var elbette.
Çalışacağım kişilerin parasını almak adına, onları kandırmak ya da aldatmak gibi basit amaçlarımın olmadığını en net bu şekilde ifade edebilirim diye düşünüyorum.
En azından bu saatte daha farklı bir yol düşünmek istemiyorum.
Para kazanmak için iş yapmıyorum. Alacağım ücret benim cebime girmeyecek. ( Detay yok )
Kiminle çalışacağım?
Malumunuz internet siteleri genelde para kazanmak adına bir gelir kapısı olarak açılıyor lakin benim hitap ettiğim kitle bu kitle değil.
En azından sırf para kazanmak amacında olanlar değil. ( Bu kişileri asla eleştirmiyorum. Bu bir amaç olabilir. Sadece benim hitap ettiğim kitle olmadığını belirtiyorum.)
Bel ağrısı nasıl geçer? Başlığı ve içeriği ile sitenize trafik çekebilirsiniz. Ben bunu yapmıyorum.
Kendi sitelerimde yaşadığım sorunundan yola çıkarak nitelikli kitleye ulaşmayı amaçlayan kişiler olabilir diyorum.
Ben sitemin çok tıklanmasından ziyade okuyucuların kaliteli olduğu bir site hayal etmişimdir. (Bunu başardım.)
10.000 tıklama ve puhahaha gibi yorumları olan bir site istemedim, tercihim bu değildi.
Yazdığım bir yazıyı okuyup, üzerine düşünen hatta öğrencilerine tavsiye eden hocaların olmasını istemiştim. (Evet, bu ve daha fazlası oldu.)
Hülasa benim kitlem yok ile az arasında bir kitledir.
Yazacağım alanlar genel olarak; Din, Bilim, Siyaset, Politika, Güncel konular, Felsefe vb.
Bunlar elbette dallanır. Din, Din felsefesi, Bilim, Bilim felsefesi, Siyasi analiz, Siyasi yorum, Siyaset vb.
İstediğiniz x bir konuda deneme, eleştiri vb.
Her şeyi bilen adam! Elbette hayır.
Belirli bir egoya sahip olsak bile o kadar değil.
Sizce ücret olarak ne belirlenmeli ve hangi konu başlığı altına açılmalı?
Haftalık 1 yazı olarak en fazla 5 siteye yazacağım.
Kelime olarak fiyat düşünüyorum ama ortalama yazılarım 600 1500 kelime arası.
Tekrar altını çizmek isterim ki hitap ettiğim kitlenin az olduğunu biliyorum.
Bu iş tutar tutmaz gibi bir derdim bulunmuyor.
Sadece benim gibi düşünen insanlarla tanışmış ve muhabbetimiz olmuş olur hem de en sevdiğim şeyi daha fazla yapmış olurum.
Trafik ile geçinen ve bu şekilde yazan arkadaşları asla ve asla eleştirmiyorum.
Hepsi ihtiyaçtan ortaya çıkan konulardır eğer yanlış ifade ettiysem kusura bakmasınlar.
Sadece benim gibi düşünen arkadaşlar varsa onlara ulaşmak istiyorum.