Monolith adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun. Maalesef ben de aylardır göz randevusu alamıyorum.
Eminim doktor arkadaşlar daha doğru cevabı yazacaktır ama ben kendi tecrübemi de aktarmak isterim.
Doğuda askerlik yaptığım dönemde imkansızlıklardan dolayı benzer bir durum yaşamamıştım. Antibiyotiklere yüklenmiştim ama bir süre sonra vücut bağışıklık kazanıyor.
O yüzden şimdilik ağrı yoksa ve dayanabiliyorsanız antibiyotikten uzak durun. Çünkü aynen düşündüğünüz gibi antibiyotiğin etkisi geçince iltihap tekrar oluşuyor.
Çağırdıkları zaman tekrar antibiyotik verip yollayabilirler çünkü apseli tedavi uygulamıyorlar. Size tavsiyem şimdilik tuzlu su gargara benzeri hafifletici alternatif tedaviler uygulayın.
Ama kesinlikle bu durumu uzatmamaya çalışın çünkü iş çene kemiğinin erimesine kadar gidebiliyor. Dediğim gibi siz beni dikkate almayın doktor arkadaşlar en doğru cevabı verecektir. Tekrar geçmiş olsun.
Teşekkür ederim tavsiyeleirniz için, 1.5 2 aydır dişim bu şekilde açıkçası bu zamana kadar hiç antibiyotik içmedim ve ne yalan söyliyim Allah bu zamana kadar hastane yollarına düşürmedi covid aşısı dahi olmadım. 30 yaşıma kadar 1 kere bile ne hastaneye nede diş çektirmek için gitmişliğim var bünyem biraz sağlam ama bu dişi ben 20 seneden beri diş korkusu yada fobi artık ne derlerse çektirmedim yada bir muayene olmadım bu yaz kafaya koydum fobimi yenip gösterdim ilk gittiğimdede röntgen vs çekmişlerdi o zamanda dişimde hafif bir şişlik vardı bu arada kök dişim içi oyuk ve hiçbir şekilde ne sıcak ne soğuk etki ediyor yani ağrı yok sızı yok. sadece bu dişimin yan tarafında diş etinde bir ufak şişme mevcut bazen iniyor bazen şişiyor ama az. şuanda çok küçük bir şişlik var ama diş eti üstünde. düzenli olarak dişlerimi fırçalıyorum ağız gargaram var bunların yanı sıra antibiyotik etkisini gösterdiği için nadirde olsa arada sarımsakta tüketmeye çalışıyorum yani ağrım yok dediğim gibi bünyem sağlam bana göre belkide antibiyotik doktor tavsiyesi olmadan almamak en iyisi gibi duruyor. Tekrardan teşekkür ederim tavsiyeleriniz. için.