fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Madde 7- Kanun kapsamında özel güvenlik, kişiler tarafından özel güvenlik görevlisi istihdam edilerek; kurum veya kuruluş bünyesinde özel güvenlik birimi kurularak veya özel güvenlik şirketlerinden hizmet satın alınmak suretiyle sağlanabilir. Özel güvenlik hizmetinin ne şekilde sağlanacağı kişi veya kuruluşlar tarafından belirlenir.
Şöyle düşünün ben kamuda müdürüm kendi güvenlik kadromu oluşturdum. Ancak bu kadroyu çalıştırmak için özel güvenlik firmasını kullanıyorum. Benim yerimde şu isimdeki güvenlikler olacak, şu bölgelerde şu şartlarda çalışacaklar.
size ödemeyi yapan güvenlik firması. Sizin ruhsatınız güvenlik firmasında. Sizin sigortanızı güvenlik firması yatırıyor. Kısacası güvenlik firmasının sağladığı elemansınız ancak müdürün istediği şekilde.


Müdür oldugu sürece kadro güvende. Yarın müdür gittiği zaman yeni gelen müdürün insiyatifine kalıyor herşey.
Kadrolu işçi haklarını verebilir, ikramiyede verebilir ama bu kadrolu oldugu anlamına gelmez.

en basitinden size şunuda söyleyim bir okulda siz kadrolu güvenlik gördünüz mü ? 9 aylık alımlar olur yaz tatilinde güvenlikler çıkartılır.
Ama kadrolu temizlik işçisi oldugunu biliyorsunuz.