Konuya çok hakim olmadan yargıda bulunuyorsunuz gibi geldi. "Sizin gibi" dediğinize göre. Ürünün arızalı olduğunu, problemi olduğunu garantiye vermem gerektiği söyleniyor. Bende diyorum ki o zaman sen al arızalı ürünleri sat iade söz konusu değil aracı firmalar Trendyol mesela iadeyi kabul etmiyor malesef yardımcı olamıyoruz diyor. Burada asıl "Sizin gibi" insanları koruyorlar. Ben tüketiciyim, satıcının, esnafın veya firmanın en önem verdiği yada vermesi gerektiği şey müşteri memnuniyeti değil midir? Burada ben satayım ürünü paramı kazanayım gerisinden banane ben toptancı alırım yada yurtdışından getirtirim satarım sonra banane kardeşim ver garantiye. Böyle bir şey var mı?

Ben ürünü sıkıntı alıyorum iade edemiyorum, iade hakkım olmadığı sadece teknik servis garanti kapsamın da yollayabileceğim ve arıza tamir edilmezse yada edilemezse benim sorunumu kim çözecek? Mahkeme mahkeme dolaşacak mıyım? 700 TL ürüne para veriyorsun bir mahkeme başvursan bunun 3 katı kadar maliyetin ve bekleme süren olacak. Bu şimdi benim gibi tüketicileri mi savunuyor? Adam havluyu 14 gün içinde kullanıp iade edebiliyor sen teknolojik alet satılamıyor ya iteleme oluyor yada çöpe gidiyor diyorsun. Ürünü satıcısı takip edecek ben mi takip edeceğim, arızalı çıkmış ürün o nereden tedarik ettiyse iade edecek bu bu kadar basit. Ama önüne gelen şirket kurup ürün sattığı için herkes sözde kurumsallaştı.

"Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir. Ön bilgilendirme yükümlülüğü yerine getirilmezse cayma hakkı süresi 1 yıla çıkmaktadır. "

Bu kanun ticaret bakanlığı tarafından sitesinde yayınlanan bir kanundu şuan artık yazmıyor burada konu "sizin gibi" bizim gibi" gibi bir konu mu?

Ben tüketiciyim kardeşim sen bana düzgün bir ürün yollamazsan o iade mi vereceksin. Ben niye senin bozuk ürününle teknik servislerde dolanayım?

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam da sizin gibi davranan tüketiciler yüzünden iade hakkını kaldırdılar.
Siz teknolojik ürünleri pazardan domates seçer gibi alıp elleyip kullanıp beğenirseniz almak istiyorsunuz.
Beğenmediğiniz için iade ettiğiniz ürünler nereye gidiyor?

Hiç kimse kutusu açılmış ve daha önce denenip iade edilen bir ürünün kendisine gönderilmesini kabul etmiyor.
Ama kullanılmış denenmiş ürünü almak istemeyenler bir ürünü deneyip beğenmezse iade etmek istiyor.

Koşulsuz iade hakkı veren firmalar da iadelerin maliyetlerini fiyatlarına yansıtıyorlar.
İade gelen ürünleri kendi mağazalarında teşhir ürünü diye satıyor paraya çeviriyorlar.
Mağazası olmayan satıcıların elinde kalıyor bu iade ürünler.
Onlar da allayıp pullayıp tekrar paketleyip başkasına kakalıyorlar.

Bir ürün arızalı değilse, açıklamasında yanıltıcı bilgiler yoksa iade hakkının hiç olmaması gerekir.
Zaten arızalı çıkan ürün de müşteri 15 gün değil, tam 6 ay korunuyor.
6 ay boyunca bir arıza çıkarsa arıza ilk gün çün çıkmış sayılıyor ve iade değişim hakları bulunuyor.
O yüzden kimse arızalı sorunlu ürünleri piyasaya falan sürmez.

İptal edilen şey bilinçsizce sipariş verip keyfi iade etme hakkı.
İnşallah bu diğer sektörlere de uygulanır.