Teknolojik ürünleri artık aldığınız da eğer kullanırsanız artık iade yapamıyorsunuz. Arızalı dahi olsa teknik servise ulaşın diyorlar. Şimdi bu yasa alıcı için nasıl bir zorluk çıkartacak hiç düşünüldü mü?
Bir ürün aldım bilgisayarım için sıvı soğutma, doğal olarak bilgisayarıma montajladım test ettim ve normal stok fanımın daha iyi soğuttuğunu, sürekli bilgisayarımın kapanması gibi tekniksel sorunlar yaşadığımı belirterek 3 gün sonra dönüş yaptım fakat teknik servise garantiye götürün dediler.
Satıcı arkadaşlarımız da vardır illa ki gidip 30.000 gibi bir ücret ile ürün alsan örnek veriyorum iadesi yok. Ürünü garantiye yollaman gerekiyor 1 ay kitleyecek seni, üründe ki sorun düzeltilecek mi belli değil.
Tüm firmalar üretiminde sıkıntı olan ürünleri depoda bekletmek yerine artık satıp, garanti kapsamınd tamir kafasıyla piyasaya sürebilir.
Bu kanundan itibaren kesinlikle internet üzerinden teknolojik ürün alımım bitti. Vatan, teknosa gibi firmalar tekrar göz önümde olacak.
Tam da sizin gibi davranan tüketiciler yüzünden iade hakkını kaldırdılar.
Siz teknolojik ürünleri pazardan domates seçer gibi alıp elleyip kullanıp beğenirseniz almak istiyorsunuz.
Beğenmediğiniz için iade ettiğiniz ürünler nereye gidiyor?
Hiç kimse kutusu açılmış ve daha önce denenip iade edilen bir ürünün kendisine gönderilmesini kabul etmiyor.
Ama kullanılmış denenmiş ürünü almak istemeyenler bir ürünü deneyip beğenmezse iade etmek istiyor.
Koşulsuz iade hakkı veren firmalar da iadelerin maliyetlerini fiyatlarına yansıtıyorlar.
İade gelen ürünleri kendi mağazalarında teşhir ürünü diye satıyor paraya çeviriyorlar.
Mağazası olmayan satıcıların elinde kalıyor bu iade ürünler.
Onlar da allayıp pullayıp tekrar paketleyip başkasına kakalıyorlar.
Bir ürün arızalı değilse, açıklamasında yanıltıcı bilgiler yoksa iade hakkının hiç olmaması gerekir.
Zaten arızalı çıkan ürün de müşteri 15 gün değil, tam 6 ay korunuyor.
6 ay boyunca bir arıza çıkarsa arıza ilk gün çün çıkmış sayılıyor ve iade değişim hakları bulunuyor.
O yüzden kimse arızalı sorunlu ürünleri piyasaya falan sürmez.
İptal edilen şey bilinçsizce sipariş verip keyfi iade etme hakkı.
İnşallah bu diğer sektörlere de uygulanır.