Hocam 3 yaşımdan beri Kıbrısta yaşıyorum. Her şey gül pembe olmamakla birlikte güzel bir yer. Youtube'da ben de içerikler üretiyorum bununla ilgili, bir bakabilirsin yine
Artıları
- Güvenilirlik: Her ne kadar adaya gelen siyahiler ortalığı dallasa çevirmiş olsa da güvenilir bir ülke. Sessiz, sakin, huzurlu. Açıkçası Türkiyeye geldiğim zamanlar kendimi bu kadar güvende hissedemiyorum
- Sakinlik: Türkiyedeki gibi bir hırs, telaş yok. Tamamen tatil köyü gibi, her şeyin sakin, yavaş aktığı bir ülke.
- Trafik: Trafik çok az, üstüne trafikte bile hemen herkes çok sakin, yayaların hepsine yol verilir, öncelikler biliniyor
- Ekonomi: Asgari ücret yüksek, nispeten market fiyatları Türkiyeye göre daha iyi. Alım gücü daha yüksek Türkiye'den.
Eksileri
- Hukuk: Özellikle devlet dairelerinde bir sorun yaşarsanız muhatabınız yok. Türkiye'de her ne kadar liyakat olmasa bile bir muhatap buluyorsunuz. Burada şikayet edeceğiniz görevli ya başbakanın yeğeni ya cumhurbaşkanının komşusu çıkıyor. Kimse kendi tanıdığına dokunmuyor.
- Gelişememişlik: Koca koca binalar yapmaya başlasalar da altyapı çok çok çok yetersiz. Hepsiburada, Trendyol gibi sitelerden alışveriş yapamıyorsunuz, Türkiyeden bir şey getirtmek ızdırap
- Kira: Kira için en kötü eve 1+1 bir ev için 6000-7000 TL istiyorlar. Bunu göz önünde bulundurmak lazım