ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki hocam şöyle bir şey mümkün mü? Atıyorum site için fransızca için site adı/fr vs şeklinde bağlantı yapısı oluşturulacak ama tabi her siteye ayrı bir kurulum olmayacak tek kurulu site üzerinden gidecek ve bu her link için ayrı Adsense ekleme yani TR tarafında Türk lirası kazancı kazanırken diğer dillerden döviz gibi bilmiyorum ne kadar anlatabildim ama istediğim şey bu
Örnek siteadi.com Türkçe tabanı, siteadi.com/fr, siteadi.com/en, siteadi.com/us diyerek gidebilir. Ayrı bir kurulum gerektirmez. Ayrıca WordPress Nedir? diye bir yazınız var, siteadi.com/wordpress-nedir bunun karşılık versiyonu siteadi.com/what-is-wordpress olabilir. Yani yazı uzantılarında arada ki dil bağlantısını kaldırarak da karşılık atayabilirsiniz. Fakat WordPress Nedir yazınızın farklı bir dilde karşılığı yoksa otomatik olarak anasayfaya atıyor diye hatırlıyorum.

Adsense kısmına gelirsek bu kullanacağınız temaya ve eklentiye göre değişebilir. Gelirleri analiz etmek için özel reklam kodlarını dillere göre ayırabilen bir eklenti veya tema var mı henüz test etmedim. Fakat siz yabancı bir internet sitesine girdiğiniz zaman örnek: https://prnt.sc/zID2vEE0HnV5 sizin arattığınız kelimelere göre reklam sunuyor. Ben bu reklama tıklarsam bu site fazla kazanmayacaktır muhtemelen. Yabancı birisi de sizin sitenize girdiğin de yabancı reklam veren yüksek tbm girdiği için ₺'ye göre yüksek kazanç olacaktır. Yine de Reklam Uzmanları bu konuyu daha iyi yanıtlayacaktır. Benim ki sadece bir düşünce.