cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tiktok çıktı mertlik bozuldu. Pinterest şimdilerde eskisi kadar aktif bir platform değil artık. 70K takipçili kurumsal hesap, üstelik şu anda pinleri anahtar kelimelerde arama yapınca ilk sırada. Bunun yarısı kadar içerik varken 2-3 sene önce pinterestten günlük 1K trafik alıyordu. Şimdi 2 katı çok daha kaliteli içeriği olmasına karşın günlük pinterestten anca 100-150 ziyaretçi alıyor. Üstelik eskisi kadar spam yapan rakip de yokken durum bu. Gelen trafiğin yarısı da google'de indekslenen pinlerden google aracılığıyla geliyor. Pinlemesem zaten direkt benim içeriğim çıkacaktı google'de. Yani pinterestten gelen günlük hit aslında artık 70-80. 3 sene öncesi olsaydı en az 2K olurdu. Diğer sitelerde de durum farklı değil.
Sözün özü Tiktok pinteresti ciddi anlamda öldürdü.
tiktoktan ziyade video pinler öldürmüş olabilir.

pinterestin kendi kitlesi yine sabit, ciddi bir düşüş yok bildiğim kadarıyla. ancak pinterest bu kitleyi kendi içinde tutmaya yoğunlaşmış görünüyor. malum, kitle kendi sitesinde ne kadar gezinirse pinterest o kadar para kazanır, sponsorlu içerikler gösterir.

kitle aynı kitle ama alışkanlıkları dönüştürülmüş görülüyor. tiktok ile çok ilgisi olduğunu sanmıyorum.

pinlerinize read more butonu eklemeyi deneyin belki bi değişim olur. ing ce ise. özellikle özenle hazırlanmış pinlerde görüyorum bu butonları, işe yarıyor olsa gerek.