Retina ekranın büyük bi espirisi yok. Burada ki insanlar sana nasıl cevap versin dostum? Mac kullanan mac al diyecek, win kullanan oyun oynayan win makineye devam et diyecek. Burada sen kendi isteklerini toparlaman gerekiyor. Mesela neden mac tercih edilir? Bi bunu araştır, sonrasında karşılaştırma yapıp ihtiyaçlarını belirle ona göre tercihini yapmalısın. Tasarımı her iki cihazdada yapabilirsin. Win makine 15.6" sanırım takoz gibi olacak macbook 13" ince zarif kolay taşınabilir ve şarjı çok uzun gider. İş bilgisayarı olarak kullanacaksan kesinlikle macbook, kişisel kullanımda tercihe bağlı seçiceksin. Öncelik ihtiyaçlarını belirlemelisin
Yaşımız 34 olsada illa ki bi gözümüz oyuna kayabiliyor Ya da biraz udemyden eğitim videosu açıp kendimi geliştireyim diye bilgisayar başına oturunca bi anda kendimi valorantta bulabiliyorum.
Evde bi diğer bilgisayarda var kardeşimin. Yani oyun açısından bi kaç el atıp kalkabilirim.
Yani mac seçmemde ki bir diğer tercih hem stabilite hemde tamamen kendimi işe yoğunlaştırmak
Aynı arada bende kalmıştım macbook air aldım artık asla arada kalacağımı düşünmüyorum

Tasarım yazılım işlem gücü işletim sistemi olarak yıllardır ne kadar ağır bir işletim sistemi kullandığımın farkına vardım. Monster abra a7 kullanıyordum bende oyun severim arada oynuyordum evet ama oyun içinde xbox series s aldım.
Airden ziyade pro daha iyi performans veriyor diye biliyorum adobe serisinde. Ondan dolayı peo tercih edicem sanırım. Artık pc geldiğinde ilana koyarım takas için ^^