Öncelikle belirtmeliyim ki ben bu işte profesyonel değilim, sektörde ki tanıdığım senior yazılımcıların bana bir tavsiyeydi sadece aşağıdaki söyleyeceklerim.

Benim gibi web alanında ilerlemek istiyorsanız, HTML ve CSS'den başlayıp daha sonra JS'yi öğrenmen en doğru çözüm olacaktır. Sektörde birçok senior tanıdığım var ve hepsi aynılarını söylüyor. "HTML ve CSS de aylarını harcama, html'e en fazla üç gün çalış, css'e de 3 hafta. " bunu söylemelerinin sebebi CSS'i proje yapmadan %100 öğrenmek istersek aylarımız yıllarımız geçicek, ama 3 hafta belli şeyler üzerine çalışıp sıfırdan html ve css ile web sitesi yapabiliyoruz. Bende dedikleri gibi yaptım CSS'de 3 hafta boyunca çalışmam gereken css özelliklerini gönderdiler bana onlara çalıştım daha sonra projeler yapmaya başladım zaten nerede eksiğimiz olduğunu görüyoruz ve ihtiyacımızı olan şeyleri internette araştırırken CSS te ilerliyoruz daha fazla şey öğreniyoruz. Bir arkadaşım 2 aydır css'in içinden çıkamadı hala çalışıyor proje yapmadan önce her şeyini öğrenmek istiyor bence yanlış. Youtube'da önerebileceğim tayfun erbilen'in, ve Adem İlter'in videoları. 3 hafta çalışmamız gereken liste buyurun aşağıda. Unutmayın ki video izlemek ile olmuyor sadece, herhangi bir sitenin klonunu yapmaya çalışın, veya elinizde boş domain vardır onu projelendirin eksik ve kötü bile olsa yeter ki başlayın. Ben 2. ayımı doldurdum ve iyi ki ilk başladığım zamanlar CSS'in içinde kaybolmayıp sadece aşağıdakilere çalıştım. 1. ayın sonunda ise yukarıda yazdığım gibi ister istemez geri kalanları da öğreniyorsunuz.

width; 
height; 
margin; 
padding; 
display;

list - style;
cursor;

float;

color;
border;
border - radius;
box - shadow;