Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuyu tarihsel olarak ele almak lazım.

Doğrudur, Kur'an'da Müslüman olmadan ölenlerin (Özellikle bilmek gerekiyor "Müslüman olmadan ölen") cehenneme gideceği yazılıdır. (tevbe suresi ayet 113) Üstelik bunları cennete girebilmeleri için Peygamberlerin dualarının akraba olmalarının bile etkisinin olmayacağı yazılır. Peki neden cennete giremezler?

Tevbe Suresi 113. Ayet

oysa Bakara Suresi 62 ayette bunların cennete girebileceği yazılıdır.

Tevbe Süresi 113 ayet Hicret'in 9. yılında inmiş, Bakara suresi 62. Ayet ise ondan çok daha önce Hicret'in 1. ve 2. senelerinde inmiş. Peki aradan geçen 7 yılda ne değişti de böyle bir tezat durum oluştu?

Son olarak Tevbe 113 ayet Hicret'in 9. yılında yani 631 yılında indiğine göre o tarihte Mekke fethedilmişti.. Bu ayet bilinene göre "Müslüman" olmadan ölen Amcası Ebu Talib için indirilmişti. Bu tarih aralığını (618 - 630) kaba taslak okusanız bile aradaki farkı görebilirsiniz. Bu farkı ben yazmayacağım. Okursanız kendinize göre tarihsel (dinsel değil) bir anlam çıkarabilirsiniz.

Ebu Talib ölümüne kadar Peybamberin bir nevi koruyucusu idi. Müslüman olmadan öldü (Bazıları son anda Müslüman oldu dese de doğru değil). Mantıksal olarak Peygamberin ve dolaylı olarak İslam'ın kuruluş yıllarında koruyucu olan Ebu Talib Cennete girmemiş olabilir mi?

Bu konuda ben görüş yazmayacağım. Zira artık ilgimi çekmiyor. Çok önceleri araştırdığım için, çıkardığım sonuçlar var onlar da bana kalsın.

Kabir azabı için ise Kur'an da geçmeyen bir konu...

İyi forumlar.
İki ayet arasında neden böyle acaba bir fark var acaba ? Tek cümle olarak değil önünü arkasını araştırmak mı lazım acaba ? Ahzab suresi 50.ayeti de tek başına okuduğumda farklı bir anlam çıkıyor mesela.O da düşündürüyor beni.Yorum ve değerlendirme için teşekkürler.