Abdullah07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım ama neyse teşekkürler hocam.

O konuda kafama takıldı ?
Hocam hadislerin doğruluğunu nasıl kanıtlayabiliriz yani doğru kaynaklara nerden ulaşabiliriz acaba ?

Ben de böyle düşünüyorum aslında.

Hadislerin doğruluğundan şahıs olarak emin olamazsınız, hadis peygamber efendimizin azından çıkmış sahabeler tarafından anlatılarak bu güne kadar gelmiş sözcüklerdir. Sahabe lerin hayatları boyunca yalan söylemediği söylenir mantık olarak ne kadar doğru bulursunuz bilemem

Buhari ve tirmizi hadislerinin geneli sahih hadis olarak söylenir ancak aralarında zayıf hadislerde vardır. Bir hadisin zayıfmı sahihmi olduğunuda senedine ( söyleyene ) bakarak karar verirler.

Mesela kertenkele öldüren gavur öldürmüş gibi sayılır derler ancak bu benim aklımdaki allah inancına ters olduğu için kabul etmem çünkü allah öldür memeyi emreder.

Hadislere inanmak farz da değildir isterseniz inanmayabilirsiniz inanmadığınız için kafir olmazsınız ancak inanmakta fayda vardır çünkü 5 vakit namazı kuranda bulamazsınız.

Bence merakınız varsa tirmizi ve buhari hadislerini araştırın aklınıza yatmayanları bir hadis hocasına sorun.