Kendiniz söylüyorsunuz sebebini. Yasal takiplerle dolu bir banka geçmişi. E hâliyle puanın da limitin de bugüne kadar artmaması normal. Hatta ben banka olsam elinizdeki kartları da alırdım geriye, şu an bankanın en korktuğu müşteri tipi. Kazancınızı bilemez banka, bilse de önemli değil, "borcu takıp kaçma ve yakasına da yapışsan tahsil edememe riski yüksek müşteri" siz oluyorsunuz.
Edit: Siz oluyorsunuz derken yanlış anlamayın, bankanın gözünde risk olarak söylüyorum, öyle yapacaksınız diye değil. Banka öyle görüyor.
Devam edelim. Banka hesabınızdaki para, hatta işlem hacmi, puana etki etmez bilginiz olsun. Hatta direkt olarak limitlerinize de etki etmez. Öyle olsaydı toplayalım aramızda 1 milyon, sırayla hesaplarımız arasında dolandıralım, herkes kart ve kredi alsın, alan diğerine devretsin. En son parayı tekrar bölüşürüz. Teminatlı kart olayı da birçok bankada pek kullanılmıyor artık, onun sizinle bir ilgisi yok.
Sonuca gelirsek, sicil affına gerek yok, bu durumu düzeltebilirsiniz. Her iki bankadaki kredi kartınızdan da istisnasız her ay harcama yapın. Altını çizeyim, harcamanın miktarının önemi yok. 5'er TL harcayın. Buranın da altını çiziyorum, ekstre kesilmeden önce borcu ödemeyin. Öderseniz puanınızı arttırmaz. Ekstre kesilsin, son ödeme tarihinden önce kesinlikle ödeyin, 1 dakika bile geçmesi demek puanın düşmesi demektir. Bu şekilde yapa yapa 6 ay 1 yıl kullanın. Hem puanınız artacak hem de banka uzuuuunca düzenli ödemeler sayesinde şunu düşünecek: "Tamam bu adam bu yıllara dek çok sıkıntılıydı, ama düzelmiş, demek ki işleri falan düzeldi." diyecek ve limit verecek.
Haklısınız aslında. Dediğinizi yapıyorum kredi kartı ile her ay harcama yapıyorum yalnız yasal takipler puanı her zaman düşürüyor onun belli bir zamanı olması lazım. Geçmiş gitmiş yani. Yasal takip olan borçları yasla takip olduğu anda borcunu ödediğim gibi sonrasında hesapları bile kapattım yani. ama bir anlamı yok. Şu an hiç borcum yok 2 adte kredi kartım var birisi limit 100 tl diğeri 10 bin ikisinle de her ay harcama yapıp tüm ekstreyi ödüyorum sorun şu ki her ay limit artışı başvurusu yapıyorum bazen ayda 10 kez limit artışı başvurum oluyor sonradan öğrendim ki bu olumsuz başvurular feci şekilde puanı düşürüyor . En son yapı kredide konuştuğum kadın 3 yıl bekleyin 3 yıl hiç borçlanmayın mevcut kredi kartını kulanın dedi mesela bankaya 10 bin yatırıp nakit teminatlı 5000 kredi çekmeye çalışıyorum o da olmuyor en azından kredim olsa onu zamanında ödesem puanım artacak. Nakit teminatlı kredi için dahi puanın 1000 üzeri olacak.
Şu an aklıma gelen şey baldızım var hiç çalışmıyor hiçbir bankada hesabı yok onunla konuşup onu ikna edip ona banka hesabı açacağım. Mesela her ayın 15 inde şirket hesabımızdan baldızıma ayda 15 bin yatıırp işlem açıklamasına maaş desem bankaya bu ödemenin maaş olduğu konusunda yedirebilir miyim? Hatta ilk ay 15 bin sonraki ay 16 bin 17 bin şeklinde.. ?