Konudada bazıları belirtmiş zaten siz çok düz mantık düşünmüşsünüz. Gezeğenler belli bir kuvvete sahip ve düzende hareket ediyor fark ettiyseniz aksi halde her gezeğen bir tarafa savrulur gider birbirine çarpardı.
Dünyaya gelen bir çok göktaşı olmuştur elbet ama , güneşin , gezeğenlerin etki alanını aşacak kadar güçlüsü gelmemiştir ( henüz )
Doğru yerde doğru zamanda doğru büyüklükte bir göktaşı elbet bir gün gelir dünyaya çarpar merak etmeyin.
Evrenin sonsuzluğu için ( bizim için sonsuz ) demek daha doğru , teorik olarak ışık hızının ötesine geçemiyoruz , evren ise milyarlarca yıldan beri yanlış hatırlamıyorsam ışık hızında genişliyor. Haliyle biz ışık hızına ulaşsak dahi evrenin sonunu bulamayız , evren sürekli bizden önde olur.
Fakat son zamanlarda nobel ödülü verilen kuantum konusunda ışık hızının ötesinde bir hızda anlık iletişimin mümkün olduğu ispatlandı. En azından ben öyle anladım. Bu çalışmalar ilerleterek belki ışınlanma yada milyar ışık yıl ötesi ile iletişim mümkün olabilecek o zaman evrenin sonsuzluğu geçersiz olacak benim düşünceme göre.
Ayrıca evrenin sınırları dışında boşluk olduğunu düşünüyorum ne karanlık madde nede gezeğenler tamamen bom boş sonsuzluk.