sentezweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o zaman bankalar bana ayrımcılık yapıyor. benim ve eşimin aylık gelirleri toplamı 28 bin. web tasarımı freelancher yapıyorum şirket de var ama benim adıma değil kardeşim adına ihale işi falan olursa siteyi şirketten yapıyorum web tasarımından ayda 10-15 bin bandında da web tasarımından kazanıyorum toplam gelir 40-45 bin arasında. Kredi kartı limitime gelince 2 kartımın toplam limiti 10.100 TL . Limitim 2011 yılından beri hiç artmadı. Limitim artmadığı için bankayı cimere bile şikayet ettim. Nafile ama. 2019 yılında 3 yasal takip geldi üçünde de maaşımdan kesinti olmadan avukat aşamasında kapattım. 2006 yılında da bir yasal takip atlattım anında ödedim. Sicil puanım sicil puanları çıktı çıkalı 1000 üzerini görmedi. Yasla takip nedeniyle. Eğer bir sicil affı çıkmazsa ömür byu ne kredi kartı ne kredi hiçbir şey alamayacağım. Eşimin de 1 yasal takbi oldu geçmişte o da benim gibi. İyi yönü ise borcumuz yok hep peşin çalışıyoruz kredi kartı ekstresinin her zaman tüm borcunu ödüyoruz çünkü kredi kartı ekstresi maaşımızın yarısındna bile az . Bnakada dolar bazında hesabım var hatta banka ismi vereyim ing dolara faizli. İNG dahi orada birikimimiz olmasına rağmen kredi/kredi kartı vermiyor nakit teminatlı olsa dahi vermiyor. Yani sicil puanı bu kadar önemli.
Kendiniz söylüyorsunuz sebebini. Yasal takiplerle dolu bir banka geçmişi. E hâliyle puanın da limitin de bugüne kadar artmaması normal. Hatta ben banka olsam elinizdeki kartları da alırdım geriye, şu an bankanın en korktuğu müşteri tipi. Kazancınızı bilemez banka, bilse de önemli değil, "borcu takıp kaçma ve yakasına da yapışsan tahsil edememe riski yüksek müşteri" siz oluyorsunuz.

Edit: Siz oluyorsunuz derken yanlış anlamayın, bankanın gözünde risk olarak söylüyorum, öyle yapacaksınız diye değil. Banka öyle görüyor.

Devam edelim. Banka hesabınızdaki para, hatta işlem hacmi, puana etki etmez bilginiz olsun. Hatta direkt olarak limitlerinize de etki etmez. Öyle olsaydı toplayalım aramızda 1 milyon, sırayla hesaplarımız arasında dolandıralım, herkes kart ve kredi alsın, alan diğerine devretsin. En son parayı tekrar bölüşürüz. Teminatlı kart olayı da birçok bankada pek kullanılmıyor artık, onun sizinle bir ilgisi yok.

Sonuca gelirsek, sicil affına gerek yok, bu durumu düzeltebilirsiniz. Her iki bankadaki kredi kartınızdan da istisnasız her ay harcama yapın. Altını çizeyim, harcamanın miktarının önemi yok. 5'er TL harcayın. Buranın da altını çiziyorum, ekstre kesilmeden önce borcu ödemeyin. Öderseniz puanınızı arttırmaz. Ekstre kesilsin, son ödeme tarihinden önce kesinlikle ödeyin, 1 dakika bile geçmesi demek puanın düşmesi demektir. Bu şekilde yapa yapa 6 ay 1 yıl kullanın. Hem puanınız artacak hem de banka uzuuuunca düzenli ödemeler sayesinde şunu düşünecek: "Tamam bu adam bu yıllara dek çok sıkıntılıydı, ama düzelmiş, demek ki işleri falan düzeldi." diyecek ve limit verecek.