Yok hocam e kitap siteleri örneğin. Site sahibinden başka içerik girebilen yok ki ? Kafamı karıştıran bu zaten.
Merhabalar.
(Bir aydır cevap yazacağım. Sekme olarak duruyor. Bu güne nasipmiş.)
Basitçe anlatmak gerekirse hukukumuzda cezalar net bir şekilde yazılmaz. Örneğin kanunda bir suç için 3 yıldan 5 yıla kadar şeklinde ceza öngörülür. 3, 5 ya da 4.5 yıl olacağına hakim karar verir. Buna hakimin takdir yetkisi denir. Bu tip metinler ve mahkemede sağlam bir savunma ile takdir kısmını lehine çevirmeye çalışıyorlar denebilir.
Başka bir sebep ise suçlar genellikle karmaşıktır. Uyuyan ve silahsız birini tabancayla öldürme durumunda, kamera kaydı olsa, fail suçu kabul etse bile; failin kasten adam öldürme suçunun cezası olan müebbet hapis cezasını alması düşük ihtimaldir. Olayın gerçekleşmesine etkisi olan pek çok ihtimal vardır. Bunların hepsi bir araya gelince cezada indirim sebebi olacaktır. Bu sitelerde yazan metinler ya da uyarılar site sahibi için olumsuz bir durum yaşanırsa indirim sebebi olsun diye eklenmiş olabilir.
Yapan zaten suç olduğunu biliyor. Amacı cezadan kurtulmak. Cezaevinde 1 gün az yatmak için binlerce lira verecek insanlar var. Bunları da bu şekilde düşünebilirsiniz. Umarım sorunuza cevap verebilmişimdir.
İyi forumlar