gurcan_kaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2018, 45 binle hocam
65 binle 2013'te Balıkesir'e girmiştim, şu an inşaat yerlerde hocam o puanla nasıl inşaata girdiniz, başka seçeneğiniz yok muydu?
Hocam şöyle ki İnşaat konusu ülkemizde maalesef kötü ve daha kötüye gidiyor, 8 yıl tecrübeli arkadaşlarım 8-12 bin arası kazanıyor özelde, tek seçenek var devlet-devlet-devlet. Ama o da imkansız gibi, hem derece yapmanız gerek çok fazla alım yok hem de işte malum konular.

Size tavsiyem yurt dışına çıkmaya çalışın, yurt dışı ilanları kovalayın başka türlü bu meslekte para yapamazsınız. Ha şunu söyleyeyim babası usta yada müt. olanlar yani hazır sermayesi olan arkadaşlarım çok güzel yerlere geldiler Onları hiç söylemiyorum, ilk 3'te bitiren arkadaşlarımdan ikisi memur oldu birisi de İstanbulda büyük bir şirkette teknik ofiste çalışıyor.

Yurt dışı yaparsanız aile hayatını unutun ama, çok para yaparsınız fakat aile hayatı çoluk çocuk sıkıntı. Ha ben 30-35 arasında gelir evlenirim o zamana kadar para yaparım dersen o farklı konu fakat orda bir düzen tutturan 2000-2500 euro alanda artık o paraya alıştığı için ülkemize gelip 8-10 bine çalışmak istemiyor.

Yani benim çözümlememde İngilizlerin deyimi ile "catch twenty two" sonsuz bir sirkülasyon döngüsüne giriyor ve bu meslek maalesef yapılmaz oluyor. Ben çok dertliyim, 2014 de mezun oldum müteahitlik dahil bir çok alanında çalıştım geldiğim nokta da ise bıraktım.
Hakkınızda hayırlısı olsun.