Konuda inanılmaz bilgi kirliliği mevcut. Sırasıyla toparlayalım:
1- 30k limit almak için Findeks puanının 1700 üstü olması şart değil. Evet, Findeks bir kıstas fakat her şey değil. Bankaların kendince inisiyatifleri ve yaklaşımları var. En büyük örneğini vereyim: Ödemelerim asla aksamaz normalde ama ufak bir hatam yüzünden puanım 1600 kusurlardayken bankalarda toplam 300k bireysel kredi kartım var ve istersem daha fazlasını alabiliyorum. 300k eskiden çekilmiş devam eden kredim var ve istersem birkaç bankadan 200k + 200k + 200k... gibi ihtiyaç kredisini anında onaylatabiliyorum. Konut vs olursa milyon bandına çıkar. Demek istediğim, şu limiti alacaksan bu puanın olacak diye kesin baremler çizelgeler yok. Düşük olmayacak elbette fakat bankalardaki geçmişiniz daha önemli.
2- Bunun detayına çok girmeyeceğim fakat "belgelenebilir gelirin 4 katına kadar" olayına çok takılmayın, en azından sonraki etapta.
3- Sigortanın asgariden gösterilme muhabbeti, yüksek limitlere engel değil.
4- Asıl sorunun cevabı: 2500 TL limitli kartla ay içinde 30k işlem hacmi yapılınca Findeks puanı artmaz. Ekstre kesilince ödeme tarihi içinde yapılan ekstre ödemesi puana katkı yapar sadece. Hatta bu tarihler dışında yapılan hacimler, Findeks'e bildirilmez bile. Bazı durumlarda bazı bankaların puana çok takılmadan "Ya sen bu kartla işlem yapmışsın bolca, demek ki sende hem para hem ihtiyaç var, biraz arttıralım limiti." dediğini gördüm fakat çok nadir bir durum, hele ki pek kredi/kredi kartı geçmişi olmayan birine çok harcıyorsun deyip ilk aydan 30k yapacağını hiç sanmam.
Bonus Bilgi: Yukarıda arkadaşın da dediği gibi, Denizbank son yıllarda en kolay kredi kartı veren bankalardan birisi, kart çıkarmak isteyip çıkaramayan varsa diye, bilginiz olsun.