• İlk Kural Asla Ama Asla Pes Etmeyin. Sadece pes ettiğiniz zaman başarısız olursunuz.
  • Öğreneceğiniz dilin topluluklarına katılın.
  • Örneğin öğreneceğiniz dil python olsun. Redditdeki sayfalarında, discord topluluklarına ve telegram topluluklarına katılın. Burda soracağınız her soruya cevap veren insanlar bulabilirsiniz.
  • Açık Kaynak Projelere Destek Verin
  • Çok fazla proje kodlamaya çalışın. Daha önce yapılmış projeleri kopyalamaya çalışın. Github'da milyonlarca efsane proje var.
  • Dediğim topluluklarda sadece soru sormayın sorulan sorularada cevap vermeye çalışın gelen cevaplarıda gözden geçirin.
  • Eğitim videolarında çok vakit kaybetmeyin. Onun yerine çok fazla pratik yapın. Emin olun pratik yapmak size çok daha fazla şey katacaktır.
  • Sizden daha iyi kodlayanların yaptıklarını yapmaya çalışın ve kodlarını okuyun. "Bu kadar bana yeter ben burda durayım" asla demeyin.
  • Bir sorun yaşadığınız zaman asla doğrudan bir kişiye sormayın. Önce kendiniz araştırın. Bu işte araştırmak her şeydir. Araştırıp yine bulamazsanız daha çok araştırın çünkü elbet çözümünü bulacaksanız. Başka birisine bir sorun hakkında danışmak en son çare olmalıdır çünkü araştırılarak öğrenilen bilgi çok daha iyidir, kalıcıdır.
  • Bunun yerine belirttiğim topluluklara sorun. Size doğrudan cevabı değil cevaba ulaşabileceğiniz yolları vereceklerdir.
  • Kodlamaya başlamadan önce nasıl yapacağınızı kurgulayın(algoritma).
  • Kod içerisinde açıklayıcı yorum satırları bulundurmaya çalışın.
  • Bir proje yaptıktan sonra onu daha sade hale getirmeye çalışın. Gereksiz kodlar varsa azaltın.
  • Değişken isimlerini doğru seçin. A-B-X gibi değişken isimlerinden ziyade o değişkenin gerçekten neyi temsil ettiğini belirtmesi için daha anlaşılır bir isim kullanınız.
  • Bir hata oluştuğunda sakin olmaya çalışın. İlk olarak hataya sebep olan kod satırını bulunuz. Sonrasında bu hatanın sebebini, hata çıktısını bulup araştırınız. En önemlisi asla pes etmeyiniz. (Bir hata yüzünden 1 hafta aynı konuyu araştırdığım olmuştu)
Python İçin Bazı Efsane Kaynaklar:

Sizinde Tavsiyeniz Varsa Konu Altında Cevaplarsanız Çok Mutlu Olurum