Merhaba tekrardan ben burdayım. Bu sefer trendyol ile ilgili tecrübelerimi açıklayacağım.
Öncelikle amazon serüvenimden sonra trendyolda hesap açmaya karar verdim. Fakat trendyolda hesap açmam için öncelikle bir şirketimin olması gerektiğini öğrendim. Günümüz ekonomisinde vergi mükellefi olmak her babayiğidin harcı değildir. Ama ben bunu dinlemeden kalkıp şahıs şirketi açtım.
(Şahıs şirketi açmak kadar saçma birşey yok. Adamlar gelip ne işler çevirdiğini görmek istiyorlar.)
Her neyse home ofis olarak evdeki odamı gösterdim. Evdeki odamın fotoğraflarını çektiler. İnternet üzerinde satış yapacağımı söyledim. Bir kaç günlük işlemlerin ardından bana vergi levhamı verdiler.

Çok şükür trendyol satıcı hesabına başvurdum. 1 saat içerisinde onayladılar. Okadar mutlu oldumki artık kendimi jeff bezos'la rakip hisettim.

Artık tüm işlemlerim bitti hesabımı aldım ve satışa başlamam gerekiyordu. İyice düşündüm okulların açılış sezonuydu kırtasiye ürünü satmak aklıma geldi. Kırtasiyeye gittim 12 derslik bir metot defter fotoğrafı çekip yayınladım. 3 saat sonra sipariş aldım. 55 tl aldığım defteri 125 tl ye vermiştim.
15 gün içerisinde 24 adet defter sattım. Çok sevinmiştim... resmen bayılıyordum. taaaaaakiiiiii vade süresi, komisyon ve kargo ücretlerini görünceye kadar. abowwwwwww dedim.

3 bin 81 tl satış yaptım .. trendyol bana hakediş olarak 2 bin 300 tl verdi ) kargo ve komisyonlar 781 tl civarı tuttu. ve 2 bin 300 tl'den 1400 tl zaten benim zararımdı. yani kısaca trendyol bana o defterlerden 900 tl kar verdi. ama rezalet. kargolar 20 - 25 tl ye yakın kesiyor komisyonlar ise 20 tl civarında

yani demem o ki bir satış yaparsanız kar marjınızı iyi hesaplayın yoksa trendyola çalışmış olursunuz...

TEŞEKKÜRLER.

kaynağım: http://eforumtr.com/index.php?topic=12.0