bycida adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçenlerde Bionluktan bir iş teklifi aldım ayda 20 adet oyun reskin yapılacak console hesaplarına yüklenilecek diye oyunlardan bir kaç tane attı basit oyunlar hep 1.5 saat konuşup neler yapılacağını anlattı butonlar değişecek karakter değişecek hepsini anlattı bende fiyatımı söyledim proje başı hemen başlayalım dedi ve başladık bir oyun attı oyundaki bütün grafikleri değiştirdim ve reskin işlemlerini bitirdim
yaklaşık 1 günümü aldı ve demo attığımda bu reskin değil ki sadece renk değişimi diyor butonların hepsini kanva prodan kendim düzenledim neyse beğenmediyseniz ben grafikleri atayım size siz hazırlayın bana atım dedim ve kabul etti yaklaşık 2 saat sonra grafikleri attı bana dahada berbat hale geldi benim pcye bağlanıp photoshoptan düzenlemeler falan yaptı kendisi hiç beğenmedi sonra oyunda bir alanda yazı var combo yapınca çıkıyor onu düzeltmemi istedi basit o düzeltirim dedim düzelttim sonra hocam şimdilik görüşürüz diyip kapattı telefonu sonra mesaj attı bu projeye devam etmek istemiyorum başka projelere bakalım diyor koca günümü yedi hiç bir şey olmamış gibi yeni projeye geçelim diyor
birde öyle sivri dilli konuşuyor ki reklam şirketimiz var bu oyunlara milyarlar yatırım yapacağım basit bir reskin yüzünden hata almak istemiyorum diyor bende dedim milyarlık yatırım yapacaksanız sıfırdan projeler yapın 9 dolara aldığınız oyunla neyin yatırımı dedim sonra farklı proje attı bunun devam edelim dedi görüldü attım cevap dahi vermiyorum

gerçekten bu iş hayatına atılmadan önce hiç sinirli biri değildim stres sinir sahibi oldum gerçekten artık

yıllarca hizmet sektöründe hizmet verdim (turizm) 14 yaşımdan 27 yaşıma kadar tamı tamına 13 sene. Ve sonra bıraktım.
13 yılda öğrendiğim tek şey
"Hiç bir insanı memnun edemezsiniz"

Mesela ben grafik işi yapıyorum freelance olarak ama kesinlikle logo tasarımı almam. Sadece sosyal medya tasarımları işte menü tasarımı vs alırım. Çünkü bu tarafta beğendirmek daha kolay ama logo tasarımın ucu çok açık. Bende insanları memnun edemeyeceğimi düşündüğüm için o tarz bi iş almıyorum
(şimdi bazı arkadaşlar diyecek ki demek ki iyi yapamıyorsun ki insanlar memnun olmuyor felan diye. bu görüş açıktır belkide baan denk gelenler hep memnuniyetsiz insanlardı bilemem)

Yani sonuç olarak fazla kafana takma boşver. Bu tarz insanlar hep çıkar. 9$ yazıp 100 müşteri alacağına 900$ de tek müşteri al