ModGift adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Param'da gayet bilindik bir firma, işlem hacimlerinin Paytr'den aşağı kalır yanı yok. Trendyol'da dahi kullanılan bir işletme. Lisanslı ödeme firmaları kafalarına göre bloke koymaz. İç kontrolleri var, dışarıdan aldıkları fraud hizmetleri var. Bir şekilde sebebi vardır blokenin. İşlem hacmi yada tutar bu firmalar için pek önemli değildir, önemli olan temiz ticarettir. Kimse fraud, chargeback ile uğraşmak istemez. Aracı oldukları için PF; ödeme firmalarına borç kaydeder fraud,chargeback gibi durumları. Bu firmalarda hizmet verdikleri yere borç kaydeder ama o işletme artık çalışmıyorsa uğraşır durur.
Ben de bunu yazacaktım, konu sahibinin perspektifinden bakıyoruz ancak pek mantıklı değil. Ek olarak mantıken düşündüğünüzde 20 tane chargeback hiç azımsanacak bir şey değil , normalde 2 chargeback gelince çoğu pos kapatıyor hesabı zaten, param yine iyi niyetli davranmış bence. 17 tane chargeback 'ten bahsediyorsunuz, benim de geçmiş yıllarda işlem hacmi çok çok yüksek firmam vardı ama bana 1 chargeback ya gelir ya gelmezdi, demek ki hizmetinizle ilgili bir problem var ki kişiler bankaya itiraz ediyor. Doğal olarak Param 'da bu chargeback'lerin sonuçlanmasını bekler, chargeback gelmeyen tutara da bloke koyar ki buna da chargeback gelebilir başımız ağrımasın diye işini garantiye alıyor. en fazla müşteriyi arar teyit alırlar sonra ödemenizi yaparlar, bekletirler ama öyle paranın üstüne yatıp ömür boyu vermiyoruz olmaz. Eğer ortada bir hile yoksa eninde sonunda para ödenir.