Lemoon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba değerli hocalarım, 180 boyunda 58 kiloyum. Geçmiş zamanlarda da sürekli bu şekilde zayıftım. 1~2 senedir çok yiyeyim kilo alayım diyorum ancak pek bi gelişme kat edemiyorum.
Yıllardır zayıflık ile mücadele ediyorum, toplumda genelde insanların fazla kilosu ile dalga geçilmez ancak az kilosu ile nedense dalga geçiliyor
Gainer v.s. önerdiler kilolar kullanmayı bitirince çok çabuk şekilde gidiyormuş bu konuda pek bilgim yok.

Sizler neler önerirsiniz ?
Bir diyetisyene gidip boy kilo ve vücut analizi yaptırabilirsin. Burada bazal metabolizma hesaplanır, böylelikle günlük rutininde kaç kalori yaktığın ortalama ortaya çıkartılır. Sonrasında kilo almak için kaç bin kalori yapman gerektiği hesaplanır.

Örneğin;

bazal metabolizman günlük ortalama 1700 kalori yakıyor,
günlük rutinin hareketsiz masa başı iş olarak baz alalım,
egzersiz ve spor yapmadığını düşünerek yazıyorum.

bu verilerle günlük kalori ihtiyacın 2300 olduğunu varsayalım.

180 58 kilo bir birey bu verilerle ortalama 2900 - 3000 kalori civarında alırsa kalori fazlalığı yaratıp (700-800 kalori fazla) her düzenli bir şekilde bu sistemde beslenirseniz rahatlıkla sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz.
Herhangi bir gainer vb. ürün kullanmadan olacak şeklini anlattım. He ben her gün nasıl 3000 kaloriye tamamlayayım diyorsanız, kendinize muzlu, ballı, yulaflı fıstık ezmeli karışımlar yapıp tüketebilirsiniz 1200 1300 kalorilik