ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes iş ahlakından bahsetmiş ama konunun yazılımcı tarafının bununla alakası olmadığı açık. Yani karşı taraf belirtilen sürede bitirmezsen bir indirme gitme taahhüdü istemiyor veya işi iptal ederek ödenen ücretin iadesini talep etmiyor. Ki bunlar normal istekler olurdu. Anladığım kadarıyla x TL lik ödemeyi iade alıp üzerine aynı oranda tazminat talep ediyor, ki buda bence işveren tarafından iş ahlakına uygun olmayan tarafı.

Yazılım işinde kesin süreler konuşulamaz, 2 satırlık kod için bile bazen saatlerce takılır kalırsınız. Benim nacizane önerim işin teslim süresine mutlaka minium +%25 gün isteyin, daha erken sürede teslim ederseniz müşteri mutlu olur. Takılırsanız, hastalanırsanız veya acil bir işiniz çıkarsada karşı tarafı mağdur etmeden belirttiğiniz sürede teslim edersiniz.
osawashere adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür işlerde genelde şu yapı öngörülür.
Yazılım yaptıracak kişi yada kurum yazılım yaptıracağı şirket yada kişi ile resmi yazışma başlatır.
yani "abi hallederiz, 3 güne hallederim" ile olmaz.
yapılacak işin metni tümüyle iletilir.
bunun arkasından yazım şekli ve süresi net belirlenir.
yazılımı yapacak kişi yada firma tüm projenin sürecini belirler. X gün X saat gibi.
ve buna da olası ihtimalleri dahil eder (zamana %10-20 eklemek gibi)
sonra da fiyatı belirler.

yazılımı yaptıran kişi yada firma haklarını bilir ve ona göre evet / hayır cevabını verir.
ve yazılımı geciktiği gün kadar yada yetişmediği gün kadar alacaklıdır.
Ve yazılımı yapan firma yada kişi de ödenmediği gün kadar alacaklıdır.
Bunlar sözleşmelere net ve açıkça yazılırsa bu tür şeyler olmaz.

Not ; sel, deprem vs gibi doğal sebepler maddeleri zaten standart sözleşmelerde yer alır.
Kutupesmeri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçerli zaruri bir sebep yok ise uzamamasi gerekir 🥲
ReferXchange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
perspektif neydi? perspektif paraydı, perspektif hayattı, perspektif herşeydi ...
Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçen gün bir minibüse bindim çok hızlı gitmeye başladı,sonra yanındaki adama saatim geldi yetişmem gerekiyor dedi.
Minibüscülerin süreyi dikkate alması özverisi tüm sektörlerde olsa mükemmel olabilir

Ülkede belkide en dakik sektör minibüscüler.
joNeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence olması gereken... Zamandan daha önemli ne var? Trilyon verseniz 1 saniye öncesine dönebilir misiniz?
İşime ve kendime güveniyorsam imzalar, yapamazsam da aktarmaktan mutluluk duyardım.
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beyler sözleşmenin amacı nedir?
İki tarafın da hakların korumak.
Sözleşme yazılımcının alacağını ve yapacağı işin özelliklerini garanti altına alır.
Sözleşme alıcının teslim alacağı yazılımın özelliklerini ve sürecini de garanti altına alır.

Vakit nakittir.
Cezai madde olmazsa sözleşme olmasının bir anlamı yoktur.
Bu istenilen maddeye karşı siz de kendi hakkınızı koruyan bir madde koyabilirsiniz.
Ödemeler sözleşmede yazan takvimi 1 gün bile geçerse alınacak ücret 2 kat olacaktır yazın.

Böylecek karşı taraf geç ödeme yapamayacak.
Siz de geç teslimat yapamayacaksınız.
Karşı taraf ödemeyi geciktirmemek için ödeme takvimine biraz daha vade ekleyecektir.
Siz de işi geciktirmemek için profes süresine ek bir süre ekleyeceksiniz.

Sözleşmenin neden yapıldığını bilmiyorsanız sözleşme yapmanın ne anlamı var?
beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aslında istek pek de garip değil;
bizim ülkemizde ne yazık ki bugüne kadar çalıştığım 1 tek yazılımcıdan işi tam teslim alamadım.
ya bitiremediler, ya ek ücret çıktı, ya hiç başlamadılar, ya suları kesildi ya da dedeleri vefat etti.

paramızı geri aldık mı aldık, ancak projenin aksama süresi düşen heves kırılan istek proje sahibinin zararıdır.
elbette bu tip bir madde değil ancak karşı tarafı da bağlayan maddi maddeler oldukça normaldir. işi alıp 5 gün sonra aman parayı iade ederim diyen çok fazla kişi var.
fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
garip bi istek tabi ama diger arkadaşlarında dedigi gibi saçma degil çünkü yazılımcı arkadaşlar arasında insanı çileden çıkaran çok kişi var ben kendime özel yazılımlar,düzenlemeler filan çok yaptıran birisiyim ve çok kişiyle çalıştım.içlerinde aldıgı işi söyledigi şekilde,söyledigi zamanlarda teslim eden kişi sayısı gerçekten az.benim kolay kolay acil işim olmaz,çok önceden herşeyi planlar ve gerekenden fazla süreyi hesaba katarak ayarlarım kendimi.bi yazılım işi var diyelim,normalde adam 2 haftada yaparım dedi başta.o işin kolay kolay 2 haftada bitme ihtimali yok.2 hafta dedigi işi artık 1 ayda mı teslim eder,45 günde mi bilmem.sürekli o oldu,bu oldu,hallediyorum,halledicem,hallettim yarın hazır diye 40 gün peşinden koşturuyorlar.işim acil olmadıgı için sorun etmiyorum,zaten buna hazırlıklıyım yani ama hoş bişey degil tabi.bu arkadaşta belliki o tarz kişilere çok denk gelmiş,ki önlem alıyor
ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes iş ahlakından bahsetmiş ama konunun yazılımcı tarafının bununla alakası olmadığı açık. Yani karşı taraf belirtilen sürede bitirmezsen bir indirme gitme taahhüdü istemiyor veya işi iptal ederek ödenen ücretin iadesini talep etmiyor. Ki bunlar normal istekler olurdu. Anladığım kadarıyla x TL lik ödemeyi iade alıp üzerine aynı oranda tazminat talep ediyor, ki buda bence işveren tarafından iş ahlakına uygun olmayan tarafı.

Yazılım işinde kesin süreler konuşulamaz, 2 satırlık kod için bile bazen saatlerce takılır kalırsınız. Benim nacizane önerim işin teslim süresine mutlaka minium +%25 gün isteyin, daha erken sürede teslim ederseniz müşteri mutlu olur. Takılırsanız, hastalanırsanız veya acil bir işiniz çıkarsada karşı tarafı mağdur etmeden belirttiğiniz sürede teslim edersiniz.
Arkadaşlar müşteri en ufak gecikmede hiç para ödemek istemiyor, üstüne anlaşılan hizmet tutarı kadar para istiyor bu tamamen kurnazlık ve art niyettir. Ayrıca sözleşmede bu tazminatın hangi hallerde geçerli olduğu hangi hallerde geçersiz olduğu yazmıyor. Yani ben bu işten vazgeçtim, hastalandım, cenazem var, depremde mağdur oldum vs vs. desem yine ödemek zorundayım.

Konu işin gecikmesi değildir, konu müşterinin art niyetidir. Müşteri kendisinden 1-2 gün ek süre istenmesini bile istemiyor. Yani işin bedeli 10.000tl ise 1-2 saat gecikme durumunda bile 10.000tl tazminat istiyor hem de yaptığım iş çöpe gidiyor. Böyle iş olmaz arkadaşlar, herkes bol keseden sallamış.

Müşteriye işin geç teslim edilmesi durumunda (yalnızca 1-2 gün ek süre istenmesi durumunda) %5 indirim isteme hakkının olduğu bir madde ekletip söz konusu ceza maddesini imzalamayacağımı bildirdim. Eğer kabul etmezse işin teslim süresinden erken bitmesi durumunda ücretin 2 katını talep etme hakkım olduğunu yazan saçma bir madde eklenmesini isteyeceğim.