Evet genç arkadaşlar forumdaki bazı şeylerden oldukça rahatsızım. Kimseyi aşağılamak üzmek istemiyorum. Ama dost acı söyler ve ben de söyleyeceğim. Lafım üstüne alınıp kızanlara değil öğüt alıp fayda görecek kişileredir.
Dil bilgisi hataları ile ilgili bir konu açmıştım yıllar önce ama kimsenin ne o zaman ne de şu anda bu umurunda değil. Kimse özen göstermiyor ve insanlar artık cümlelerle değil kelimelerle konuşmaya başladı. Tamam ben yaşlıyım. Ama bugün 16 yaşında çok iyi eğitim almış bir kişi ile konuştum ve çok güzel cümleler kurabiliyordu. Oğlumu da sürekli teşvik ederek bir şekilde alıştırmaya çalışıyorum, düzenli kitap okuyan ve hem iyi iletişim kurabilen hem de daha detaylı düşünebilen genç arkadaşlarımız da var. İnsanların anlaşması için dil çok önemli. Biz diğer canlılardan farklıyız ve gelişime açığız. Ancak bu ancak bir çaba göstermemizle olur. Herkes sadece hemen az da olsa bir kazanç elde edebilir miyim diye düşünüyor. Kendine yatırım yapmak çok zor geliyor yeni nesle. Oysa bu yaşlarda en iyi yapılacak şey sürekli deneyim kazanmak ve bir şeyler öğrenmek. Eğitimsiz ve kendini yetiştirmemek için çırpınan genç kitle için üzülüyorum. Kimseyi aşağılamak için açmadım bu konuyu. Bu forumda yıllardır bulunuyorum ve buranın bir okul olduğunu düşünüyorum ama aynı zamanda da çok kızıyorum kendini yetiştirmek istemeyen ve sürekli sorunu Ülke'de başkalarında ailesinde arayan kişilere. İçsel Odaklı olmak nedir Açın youtube'da İnanç Ayar'ın ilgili videolarını bulun ve izleyin lütfen. Bir perspektif kazanmak hayatta büyük bir kazanımdır.
Herkese sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum arkadaşlar...