Diğer gezegene nasıl gideceğiz? Bence asıl soru bu.
Mevzuya dönecek olursak. İslamda cami ve imam gibi bir zorunluluk olmadığını ve hatta namaz olmadığını iddia eden ilahiyatçılar var. Hakaret etmeyelim lütfen (bana veya o adamlara)
Bunlar doktrinde tartışılan şeyler. Beğenin ya da beğenmeyin. Kabul edilen gelenekselleşmiş ve mecrasından çıkmış bir din uygulamasını yaşıyor olabilir mevcut islam cemaati. Diğer dinlere özenilsin gibi bir önerim yok. İnanan insanlar naif ve basit bir şekilde nedense iyi bir insan olarak ve Tanrı'nın yüceliğini evren ve doğa üzerinden hayranlıkla seyrederek yükselmek ve ermek istemiyor. Varsa yoksa ibadetle ilgili saçma mevzuların tartışılması yapılıyor. İslam'da açlık ve sefalet ve büyük gelir dağılımı bozukluğu olabilir mi? Faiz neden haramdır? Haramsa peki nasıl bir finansal sistem kuralım ne tür finansal enstrümanlarla bu faiz illetinden kurtulalım. (ama aynı zamanda kredi ve finansman mekanizmaları aksamasın?) İslam toplumları nasıl diğer tüm dinlerin etkili olduğu toplumlardan daha büyük refaha ulaşabilir. Dünya ekonomisinin küsürat bir oranını üretebilen İslam ülkelerinde sorun nedir? Bunların tartışılmaması gerçekten çok üzüntü verici.
"İnanmak" kelimesi doğal olarak tartışma ve düşünmeyi ve şüpheli sorular sorabilmeyi gerektirir. Diğer türlü o inanmak olmaz, körü körüne kabul etmek olur. Gerçekten inanmak için yanmak lazım, yanabilir misiniz? Versenize bu sorunun cevabını. Var mı Bugünkü islam uygulaması içindeki büyük suistimalleri söyleyip karşı çıkabilecek yürekli arkadaşlar. (Bu ben değilim böyle bir iddiam yok ve inançlılığımla ilgili de sosyal medya veya internette konuşmamayı tercih ediyorum. Bu tartışmayı sadece yoz ve seviyesiz bulduğum için katıldım.)
Tanrı'nın Robot imamın arkasına geçilip geçilmediği ile ilgilendiğini düşünmüyorum.
Arkadaşlar, okuyalım, sorgulayalım, gelişelim biraz; uzaya gidelim mis gibi orada da Tanrıyı hissedelim içimizde, bütünleşelim, eriyelim, ona dönelim. Böylece gerçek tanrının ne olduğunu da daha iyi anlayabiliriz belki...
Bu tarz soru soracağınıza daha mantıklı sorular sorun.
Örnek başka bir gezegene insan gittiğinde, Orda kabe olmadığından hac, namaz, oruç ibadeti nasıl olacak.
Bunun gibi mantıklı sorular sorun