M_Can adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim merak ettiğimde şunlar,
E ticaret sitem var, içinde 10000 lerce ürün var, her birine özel makale mi yazıyorlar, ürün açıklamalarında mı seo yapıyorlar, nasıl yapıyorlar,
örneğin balıkesir seo firmaları kelimesinde makale yazıyoruz, ön plana çıksın diye semantik falan,
sadece tek makale yetiyor mu ? yoksa Balıkesir seo firmaları-1 2 3 diye gidiyor mu ? yani o kelimeye öyle emek veriyorum ki sürekli makale mi basmak gerekiyor,
bu arada youtube vs videolarınızı bol bol izledim oralardan geldim buralarada
Yalnız en amatör de ben sormuşum he
Selamlar hocam,

Anahtar kelime ve sektöre göre bu durum değişiklik gösterebilir. Mesela verdiğiniz örnek üzerinden gidelim, il ilçe şeklinde anahtar kelime spamlayan sitelerin ömrü çok uzun olmuyor ama bunların arasından ilgili kelimelerdeki sayfalarını eskiden oluşturanlar oralara spam yapmalarına rağmen tutunabiliyorlar.

Sorunuza daha genel bir cevap verecek olursak, anahtar kelimeye serp analizi yaparak hangi sayfaya yoğunlaşmanız gerektiğini saptamanızı öneririm önce. Örneğin ürünlerde genelde ürün sayfaları değil ürün kategori sayfaları çıkar. Bu yüzden ürün sayfalarına seo canavarı metinler yazmak anlamsızdır, hatta satışa yönelik olan bu sayfalarda pazarlama olumsuz bile etkilenir bu durumdan ötürü.

Teşekkürler ilginize